ROgift.ro(magazin online de cadouri)

Cui ii sunt contraindicate plantele amare


Plantele amare nu vor fi folosite de catre persoanele extrem de slabite, care sunt intr-o perioada in care se confrunta cu surmenajul fizic sau psihic. In mod special, pelinul nu va fi folosit de femeile aflate in perioada de graviditate si de catre persoanele care sufera de gastrita hiperacida in faza acuta. 
READ MORE - Cui ii sunt contraindicate plantele amare

Care sunt efectele plantelor amare


Fiind o completare adusa tratamentului cu depurative, plantele amare contribuie la obtinerea efectelor de stimulare si reglare imunitara despre care am vorbit ceva mai sus. In plus, ele sunt un ajutor foarte pretios pentru cateva categorii de persoane. Pelinul este un remediu forte pentru compensarea efectelor sedentarismului si pentru combaterea atoniei digestive. Rostopasca este in mod special recomandata persoanelor care sufera de dischinezie biliara (fiere lenesa), pentru cele care au avut sau au hepatita (inclusiv formele virale grave), care au suferit intoxicatii majore, cu repercusiuni negative asupra ficatului. In fine, bitterul suedez are un spectru mult mai larg de aplicatii (datorita compozitiei sale foarte complexe), dar ne vom opri acum doar asupra actiunii sale de stimulare a digestiei, motiv pentru care este recomandat in special celor cu gastrita hipoacida sau celor care se confrunta cu indigestii frecvente. 
READ MORE - Care sunt efectele plantelor amare

Cum si cat timp se administreaza plantele amare


De regula, depurativele se iau primele, cu minimum jumatate de ora inainte de a manca, in timp ce plantele amare se iau cu 10-15 minute inainte de masa. Pentru ca efectul plantelor amare sa fie complet, ele se iau inca o saptamana dupa ce tratamentul cu depurative s-a incheiat.
 Mai mult, in cazul in care exista anumite perturbari hepatice sau digestive, tratamentul cu tonice amare va fi continuat pe perioade lungi de timp (de ordinul lunilor), in caz contrar, acumularile de toxine reaparand intr-un timp foarte scurt si anuland practic eforturile facute in cadrul tratamentului de dezintoxicare. 
READ MORE - Cum si cat timp se administreaza plantele amare

Rostopasca (Chelidonium majus)


   Este o planta destul de toxica, dar cu efecte asupra ficatului si  bilei extraordinar de puternice, fiind un drenor si regenerator  neintrecut. Se ia sub forma de pulbere, obtinuta prin macinare cu rasnita electrica de cafea - un varf de cutit (aproximativ 0,25 grame) de trei ori pe zi, pe stomacul gol. 
Bitterul suedez - este un remediu pe care il gasiti in orice magazin naturist si care are la baza plante amare. De altfel, una din denumirile sale este aceea de tonic amar suedez. Se administreaza cate o jumatate de lingura - o lingura, inainte de fiecare masa, puse in apa sau ceai.


READ MORE - Rostopasca (Chelidonium majus)

Pelinul(Artemisia absinthum)


Este un stimulent general extraordinar, indicat in curele de purificare mai ales persoanelor cu un trai sedentar, care prezinta o anumita lentoare a proceselor de digestie ori se confrunta frecvent cu stari de astenie. Pentru ca este destul de greu de suportat altfel (din cauza gustului extrem de amar), se recomanda sa fie administrat sub forma de tinctura, care se prepara intocmai ca cea de ienupar, descrisa mai sus. Se iau 3 lingurite de tinctura pe zi, diluate in putina apa, de regula cate una inainte de masa. O cura cu tinctura de pelin dureaza maximum doua saptamani, urmata de o pauza de 10 zile, dupa care tratamentul se poate relua. Daca nu se respecta timpul de pauza, pelinul poate da un gen de dependenta nedorita. 

READ MORE - Pelinul(Artemisia absinthum)

PLANTELE AMARE

Ocupa un loc cu totul aparte, fiind considerate adevarati catalizatori ai organismului. Mai sunt denumite si tonice amare, pentru ca majoritatea proceselor din corp sunt stimulate ca sub efectul unui tonic. De obicei, se suprapune cura cu plante depurative cu cea cu plante amare (vom vedea la modul de administrare in ce fel), asa incat efectele de dezintoxicare sa fie cat mai puternice, intr-un timp cat mai scurt. Apoi, plantele si remediile amare pot fi luate si in afara regimurilor de dezintoxicare, mai ales atunci cand exista probleme cu ficatul, cu bila sau cu constipatia, pentru a stabiliza efectele curelor de purificare. Iata in continuare cateva plante amare cu efect extrem de puternic
READ MORE - PLANTELE AMARE

Menta(Mentha spicata)



Parti medicinale: frunze, seminte, ulei extras din planta intreaga.
         Probleme digestive (indigestie, flatulenta, greata, diaree): se spala cateva frunze de menta, se pun intr-un bol, se adauga putina sare, 1-2 lingurite de suc ata si pentru a ajuta digestia de lamaie, o lingurita de coriandru si putina pudra din seminte de chimion. Se adauga putina apa si se face o pasta. Se ia o lingurita din aceasta pasta de doua ori pe zi, inaintea meselor sau in timpul lor. - Se mesteca un sfert de lingurita de seminte de menta, apoi se inghit cu apa. - Se amesteca o lingurita de suc de menta cu o lingurita de suc de lamaie si o lingura de miere. Se consuma de trei ori pe zi. - Se bea ceai de menta (o lingurita de frunze la o cana de apa) sau lapte cald cu menta.
         Respiratie urat mirositoare: se amesteca o lingurita de suc de menta in jumatate de cana de apa. Se face gargara. - Se mesteca frunze de menta proaspete. - Se foloseste pudra din frunze uscate de menta, pentru curatarea dintilor si a gurii.
         Greata: se tine sub limba o jumatate de lingurita de pulbere de menta, timp de 15 minute, apoi se inghite. - Se fierbe o lingurita de menta uscata si jumatate de lingurita de nucsoara intr-o cana de apa. Ceaiul se bea caldut.
         Cosuri si acnee: se pune putina pasta de menta (obtinuta din frunze zdrobite) pe zona afectata sau se aplica frunze proaspete pe cosuri si se lasa peste noapte.
         Diaree: se face un macerat din doua lingurite de frunze de menta uscate la 250 ml apa plata (se lasa la macerat 6 ore) si se consuma trei cani pe zi.

READ MORE - Menta(Mentha spicata)

Cuisoarele (Syzygium aromaticum)


         Parti medicinale: muguri uscati, ulei de cuisoare.
         Astm: se amesteca 5 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de miere si un catel de usturoi pisat. Se consuma inainte de culcare.
         Respiratie urat mirositoare: se mesteca doua cuisoare zilnic.
         Indigestie: se prajesc doua lingurite de cuisoare si se adauga o cana cu apa fiarta. Se lasa sa se inmoaie 30 de minute. Se soarbe cate o lingurita, de patru ori pe zi.
         Dureri musculare sau dureri de spate: se aplica ulei cald de cuisoare pe zona afectata si se maseaza usor.
         Dureri de gingii sau de gat: se face gargara cu infuzie din cuisoare sau se mesteca patru cuisoare.
         Dureri de dinti: se aplica ulei de cuisoare in jurul dintelui, pe gingie.
         Stari de greata: se prajeste o jumatate de lingurita de pudra de cuisoare, se amesteca cu o lingurita de miere si se mananca.
        In India, cuisoarele sunt mestecate impreuna cu ierburi aromate si cu frunze de betel, pentru o respiratie proasp     

READ MORE - Cuisoarele (Syzygium aromaticum)

Scortisoara (Cinnamomum zeylanicum)


         Parti medicinale: scoarta, pudra frunzelor uscate, uleiul din frunze, radacini sau scoarta.
         Raceli, bronsite: se amesteca cate o lingurita de scortisoara, turmeric, ghimbir, piper negru, nucsoara si cuisoare. Se adauga trei lingurite de zahar nerafinat si se piseaza pana cand se obtine o pudra fina. Se consuma cate o lingurita de pudra amestecata cu miere, de doua ori pe zi.
         Gripa: se fierbe o lingurita de scortisoara intr-o cana cu apa, la foc mic, pana scade la jumatate. Se strecoara, se adauga miere si se bea cald.
         Insomnie: se adauga jumatate de lingurita de pudra de scortisoara si o lingurita de miere la o cana de lapte cald. Se bea inainte de culcare.
         Gingivita: se fierbe o lingurita de scortisoara intr-o cana de apa. Se lasa se se raceasca si se face gargara.
         Regenerare celulara: se face un amestec in parti egale (cate o lingurita) din scortisoara, nucsoara si frunze de dafin uscate. Se pune amestecul intr-o cana cu apa fierbinte. Continutul se imparte in doua si se bea pe durata zilei.
         Tensiune nervoasa: se ia pudra de scortisoara atat cat se apuca cu degetele, se amesteca cu miere si se consuma inainte de culcare.
         Probleme ale pielii: se face o pasta din scortisoara si suc de lamaie si se aplica zilnic pe locul afectat.
         Dureri de dinti: se pun doua picaturi de ulei de scortisoara pe o bucatica de vata si se aplica in jurul dintelui.
         Stari de greata: se mananca putina pudra de scortisoara.
         Stimularea lactatiei: se consuma zilnic cate o lingurita de scortisoara, amestecata cu apa calda, cu lapte sau mancata ca atare.


READ MORE - Scortisoara (Cinnamomum zeylanicum)

Busuiocul (Ocium sanctum)


Parti medicinale: frunze, flori, seminte si radacini.
         Tuse, raceala, gripa: 10-12 frunze spalate si strivite si o lingurita rasa de ghimbir se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, pana cand frunzele se inmoaie. Se adauga o cana cu apa si se fierb cateva minute. Se adauga o lingurita de miere si se bea. - Se face infuzie din 10-15 frunze la doua cani cu apa. Se bea cald. - Se stoarce sucul a 10-15 frunze; se adauga o lingurita de suc de ghimbir si o lingurita de miere. Se amesteca si se consuma dimineata si seara. - Se foloseste pudra din frunze de busuioc uscate, care se prizeaza pentru inlaturarea congestiilor nazale.
         Probleme digestive: se fierb 20 de frunze de busuioc in 250 ml de apa si se bea.
         Inapetenta: se mesteca 4 frunze de busuioc dimineata, pe stomacul gol.
         Probleme ale pielii: se face o pasta din cateva frunze proaspete si putina apa. Se aplica pe zona afectata. Suplimentar, se consuma cate o lingurita de suc de frunze de busuioc zilnic.
        Busuiocul proaspat, pus in vaza, ajuta la improspatarea aerului din locuinta si alunga insectele.

READ MORE - Busuiocul (Ocium sanctum)

LEACURI INDIENE CU PLANTE AROMATE

Toata lumea se minuneaza de eficienta tratamentelor naturale orientale, capabile sa vindece spectaculos fel de fel de boli. Daca terapiile chinezesti sunt recunoscute oficial in toata lumea si aplicate in spitale de catre medicii alopati, de ce n-am avea incredere si in cele indiene, vechi de 4000 de ani, despre care se spune ca au parvenit oamenilor direct de la zei? Ayurveda, una dintre cele mai vechi terapii din lume, se vadeste a fi o excelenta metoda de tratament, care se adreseaza deopotriva corpului, mintii si spiritului. Daca va chinuie vreo problema mai usoara, incercati unul dintre remediile de mai jos, recomandate de literatura ayurvedica indiana. Micul nostru indreptar s-a limitat la plantele aromatice autohtone si la cele care se gasesc in comert. Sa va fie de leac!
READ MORE - LEACURI INDIENE CU PLANTE AROMATE

Fungicide


Tratament 1 – cel cu usturoi de la capitolul precedent.
 Tratament 2 – 150gr. hrean (radacini) infuzate in 5l. de apa. Se filtreaza dupa treizeci  de minute. Dupa ce se raceste se utilizeaza prin pulverizare pe plante si pe sol.
 Tratament 3 - Ceapa salbatica, (pur /allium sibericum) 150gr. maruntita infuzata in 5 litri de apa. Se filtreaza dupa 30 minute si se pulverizeaza pe plante si pe sol.
 NB Si la fungicide este recomandata adaugarea la solutia de pulverizat de sapun sau lapte pe post de adeziv.
READ MORE - Fungicide

Insecticide


Tratament 1 - usturoi aprox.150g. maruntit se infuzeaza in 5 litri apa. Dupa treizeci de minute se filtreaza si se lasa sa se raceasca. Se adauga putin sapun sau lapte si se pulverizeaza pe plante.Tratamentul se repeta la interval de circa 14 zile.

Tratament  2 - pelin proaspat 150gr maruntit se infuzeaza in 5 litri de apa. Dupa zece minute se filtreaza se lasa sa se raceasca, se aduga putin sapun sau lapte. Se pulverizeaza pe plante.Tratament recomandat de trei ori la interval de 10 zile.

Tratament 3 – Ardei iute 150 gr maruntit se infuzeaza in 5 litri de apa. Se filtreaza dupa treizeci minute se lasa sa se raceasca si se pulverizeaza pe plante. Este un revulsiv puternic -indeparteaza toate insectele

Tratament 4 – 30 - 40ml. emulsie consistenta de sapun de rufe, preferabil cu pelin din cel vandut de tarani (in orasele mici se mai gaseste), se dizolva in 4 litri de apa. Se aduga 250ml alcool de 70 grade. Se pulverizeaza pe plante. Este un insecticid cu spectru larg de actiune.


READ MORE - Insecticide

Iarba de trei-frati-patati(Viola tricolor)


Pe primul loc fiindca are cele mai complete efecte. Rezultate deosebite se obtin in cazul persoanelor foarte sensibile la bolile sezonului rece (in special la guturai si bronsita), precum si in cazul celor care deja sufera de afectiuni cronicizate cum ar fi bronsita, astmul, reumatismul etc. Recomandam administrarea acestei plante sub forma de ceai preparat astfel: se pun intr-un vas de portelan sau sticla 2-3 linguri de iarba de trei-frati-patati maruntita, intr-o jumatate de litru de apa de izvor sau plata. Planta se lasa sa macereze la temperatura camerei, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa se va opari vreme de jumatate de ora cu o jumatate de litru de apa clocotita, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In final, se combina maceratul cu extractul obtinut prin oparire, iar preparatul va fi baut pe parcursul unei intregi zile.


Cura cu trei-frati-patati ajuta in special la eliminarea bolilor respiratorii cronice (mai ales bronsita si astmul), precum si a bolilor alergice de tot felul; 

READ MORE - Iarba de trei-frati-patati(Viola tricolor)

PLANTELE DEPURATIVE

Rolul lor este sa faca o „curatenie generala” a organismului, determinand intensificarea eliminarii reziduurilor pe toate caile principale: transpiratie, urina si fecale. Purificarea determinata de ele este atat de intensa, incat la persoanele foarte intoxicate pot aparea intr-o prima faza fenomene derutante si nu intotdeauna foarte placute, cum ar fi: transpiratia abundenta si cu un miros mai neplacut ca de obicei (dupa care se reduce cantitativ si devine inodora), urinarea frecventa, mici eruptii tegumentare (care se vindeca extrem de rapid, fiind vorba de o reactie de vindecare). In flora noastra sunt mai bine de 30 de plante depurative, unele mai intense ca actiune, altele mai blande. Dintre acestea, am selectat cateva cu efecte puternice, dar in acelasi timp neagresive si pe care le puteti gasi cu usurinta in magazine.
READ MORE - PLANTELE DEPURATIVE

Anglica (Filipendula vulgaris Moench.)

Ecologie: planta erbacee perena, care creste in toata tara, prin pajisti uscate, coaste insorite, stepe, poieni, luminisuri de padure.
Organul vegetal utilizat: floarea.
Perioada de recoltare: august- septembrie.
Afectiuni tratate
Uz intern- astm, afectiuni renale (diuretic), diaree, hemoroizi.
Uz extern- hemoroizi, eczeme.
Mod de folosire
Uz intern
Infuzie dintr-o lingura de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute, apoi se strecoara.Se beau doua cani pe zi, dupa mesele principale.
Uz extern
Infuzie preparata din doua linguri de flori la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se pun cataplasme.
Bai locale cu 30-60 g flori la 1 l de apa.
READ MORE - Anglica (Filipendula vulgaris Moench.)

Anghinare (Cynara scolymus L.)

Ecologie: planta erbacee perena,care in cultura se comporta ca o planta anuala sau bianuala.Este cultivata numai in sudul tarii (judetele Ilfov, Ialomita, Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj).
Organul vegetal utilizat: frunzele complet dezvoltate, cand au 30-35 cm.
Perioada de recoltare: iunie- septembrie si se usuca imediat.
Afectiuni tratate
Uz intern- angina pectorala, angiocolita, anorexie, ateroscleroza, ciroza hepatica, colecistica, colica abdominala, colita, constipatie, diabet, dischinezie biliara, dispepsie, enterita, enterocolita, stari febrile, hemoroizi, hepatita cronica, hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca cu edem, intoxicatie, nefrita, pielita, eremie, urticarie, stari de voma.
Mod de folosire
Uz intern
Infuzie dintr-o lingurita de frunze la 500 ml apa clocotita, dupa care se lasa in repaus 20-30 minute, iar dupa filtrare se bea o parte dimineata pe stomacul gol, iar in restul zilei, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.
READ MORE - Anghinare (Cynara scolymus L.)

Angelica (Angelica archangelica L.)

Ecologie: planta erbacee perena, care creste spontan in zona subalpina (500-1500 m), prin locuri stancoase si umede, in chei, pe malul paraielor, in turbarii, la margine de padure.
Organul vegetal utilizat: rizomul cu radacini.
Perioada de recoltare: primavara (martie- aprilie) sau la sfarsitul verii si inceputul toamnei (august- octombrie).
Afectiuni tratate
Uz intern- anorexie, dispepsie, meteorism, enterita, tuse, isterie, nnevralgii, reumatism, eruptii cutanate, astenie, stari de voma, anemie.
Mod de folosire
Uz intern
Infuzie din 2-5 g rizom la 250 ml apa clocotita. Se bea o jumatate de cana inaintea meselor principale.
Tinctura medicinala obtinuta din 4-5 g radacina maruntita la 100 ml alcool de 70*.Se administreaza in ceai cate 10 picaturi de trei ori pe zi.
READ MORE - Angelica (Angelica archangelica L.)

Alun (Corylus avellana L.)

Ecologie: arbust care creste in toata tara, de la campie pana la munte (in etajul fagului), prin paduri, poieni, taieturi si margini de padure, tufarisuri.
Organul vegetal ultilizat: frunzele si scoarta.
Perioada de recoltare: iunie-iulie.
Afectiuni tratate
Uz intern- rani deschise (antihemoragic si dezinfectant), raceala (sudorific), hemoroizi, varice, edeme la membrele inferioare, eczeme, avitaminoza, emfizem pulmonar, silicoz, astm bronsic, hepatita epidemica.
Uz extern- ulceratii, periflebita, eczema (pecingine), impetigo (bube dulci), eritrocianoza a membrelor inferioare.
Mod de folosire
Uz intern
Infuzie din una-doua lingurite de muguri, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250ml).Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara.Se beau doua cani pe zi.
Uz extern
Cataplasma cu infuzia obtinuta din muguri sau frunze.
READ MORE - Alun (Corylus avellana L.)

Aloe(Aloe barbadentis Miller)

Ecologie: specie erbacee suculenta,originara din Africa tropicala si meridionala, cultivata la noi in tara in spatii insorite, aerisite si calde sau iarna in sere incalzite.
Organul vegetal utilizat: frunzele suculente sau in intreaga planta.
Perioada de recoltare: tot timpul anului.
Afectiuni tratate
Uz intern- constipatie cronica, ulcer, gripa, angina, dureri de cap, dureri de dinti, eczeme, scleroza, astm, astenie nervoasa, hipertensiune, reumatism,alcoolism.
Uz extern- herpes, furunculoza, eczeme, rani (cicatrizant).
Mod de folosire
Uz intern
Macerat din 500 g frunze maruntite, 850 g miere de albine poliflora si 1,100 l de vin rosu sau suc de lamaie.Se amesteca bine totul pana se omogenizeaza, se toarna intr-un borcan, care se acopera cu un capac, si se pune la macerat timp de o saptamana, intr-un loc racoros si uscat ( de obicei la frigider).Din acest macerat se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi,cu o ora inainte de masa.In timpul administrarii, se consuma 1-2 l de lichid pe zi.
Capsulele se recomanda una-trei pe zi.
Din gelul stabilizat se iau una-trei linguri pe zi, inainte de masa.
Uz extern
Cataplasme cu frunze sectionate longitudinal.
READ MORE - Aloe(Aloe barbadentis Miller)

Anason (Pimpinella anism L.)

Ecologie: planta erbacee cultivata, raspandita in judetele Braila, Constanta,Dolj, Ialomita, Giurgiu, Telorman,Timis.
Organul vegetal utilizat: fructele mature.
Perioada de recoltare: august-septembrie.
Afectiuni tratate
Uz intern- anorexie, meteorism (balonare), hipogalactie, insuficienta pancreatica, gripa, raguseala, tuse, dureri de cap,sughit.
Uz extern-sciatica, muscaturi de sarpe.
Mod de folosire
Uz intern
Infuzie dintr-o jumatate de lingurita de fructe la o cana cu apa clocotita.Se beau doua cani pe zi.
Infuzie dintr-o lingurita de fructe pisate la 300 ml apa clocotita.Se lasa acoperita 20 de minute, apoi se strecoara  si se bea fractionat in trei reprize, inaintea meselor principale.
Uz extern
Cataplasme cu infuzie din fructe sau cu pasta de fructe.
READ MORE - Anason (Pimpinella anism L.)

Amareala (Polygala amara L.)

Ecologie: planta erbacee scunda, comuna pe pajistile montane.
Organul vegetal utilizat: radacina sau planta intreaga in perioada infloririi.
Perioada de recoltare: mai-iunie.
Afectiuni tratate
Uz intern-astm bronsic, hipogalactie, tulburari digestive (provoaca voma), reumatism, tuse.
Uz extern- varicela(cicatrizant).
Mod de folosire
Decoct din una-doua lingurite de parti aeriene ale plantei sau de radacina la 250ml apa.Cantitatea se bea de cinci-sase ori pe zi.
Uz extern
Cataplasme cu decoctul de mai sus.
READ MORE - Amareala (Polygala amara L.)

Hepatita cronica

Se amesteca urmatoarele ingrediente: 2 gr. laptisor de matca, 1/2 kg lamai (taiate felii), 1/2 kg miere, 1/2 litru ulei de masline, 1/2 litru concentrat de tei si sunatoare(concentratul se obtine prin fierberea a 3 linguri tei si 3 linguri sunatoare intr-un litru de apa pana ramane jumatate de litru).
READ MORE - Hepatita cronica

Eliminarea pietrelor de la bila

Aveti nevoie de 250ml. ulei de masline presat la rece si 250ml suc de lamaie.
- Pregatiti 2 pahare cu cate 50 ml ulei, respectiv 50 ml suc de lamaie.
- Beti intai uleiul, apoi imediat, sucul de lamaie, din sfert in sfert de ora, incepand cu ora 19, apoi la 19.15, 19.30, 19.45, 20.00.
READ MORE - Eliminarea pietrelor de la bila

Ciroza lichida, psoriazis, toate bolile ficatului

In 3 litri de apa se pun la fiert: 3 lingurite de radacina de dud maruntita, o lingurita din radacina de maces, o lingurita de radacina de pir si o lingurita de radacina de urzica. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand mai ramane 1 litru de lichid, dupa care se da deoparte vasul si se aduga o jumatate de lingurita de iarba de rostopasca si se lasa sa se raceasca. Se filtreaza.
READ MORE - Ciroza lichida, psoriazis, toate bolile ficatului

Leucemie

Se consuma:
- 200 ml suc de sfecla rosie, pe zi
- 300 ml suc de morcov + mar, pe zi
- 1 litru de ceai de napraznic, pe zi (preparat ca la reteta
READ MORE - Leucemie

Tumori

Se prepara alifia de vasc.
Boabele albe, proaspete ale vascului se amesteca cu untura curata, zdrobindu-se bine cu furculita.
Se pastreaza la rece. Se aplica, de 2 ori pe zi, pe zonele respective. Alifia este foarte buna si pentru degeraturi.
READ MORE - Tumori

Cancer, leucemii

Se pun la macerat 15 zile urmatoarele: 3 litri zer de lapte de vaca, 1 gram drojdie de bere, 10 castane taiate in jumatati, 1 pahar miere. Se filtreza. Se pastreaza la rece.
Se beau 4 pahare pe zi, cu 15 minute inainte de masa.
READ MORE - Cancer, leucemii

Cura cu ulei de floarea soarelui si vodca in tratarea tumorilor canceroase

Intr-un pahar, se amesteca cu lingurita, 35-40 ml ulei de floarea soarelui nerafinat (presat la rece) cu 35 ml vodca, pana se obtine o masa omogena. Se bea imediat, pana cand nu se sedimenteaza.
Acest medicament se ia, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 20 de minute inainte de masa,
READ MORE - Cura cu ulei de floarea soarelui si vodca in tratarea tumorilor canceroase

Cancer de piele

Se rasnesc si se amesteca urmatoarele plante: brusture 1 lingurita, coada-calului 2 lingurite, trei-frati-patati 2 lingurite, urzica 1 lingurita. Se pun la inmuiat in 1/2 litru de apa rece de seara pana dimineata. Se filtreaza si se pune maceratul deoparte, iar plantele care raman
READ MORE - Cancer de piele

Cancer ovarian, cancer la san

- Se beau in fiecare zi 4 cani de ceai de napraznic, lingura cu lingura.
Ceaiul se prepara astfel: o mana de frunze si flori de napraznic uscate, nemacinate, se pun in 250 ml. apa rece la inmuiat, de seara pana dimineata (se va folosi apa plata, nu apa de la robinet). Dimineata, se filtreaza maceratul, iar planta ramasa se opareste cu 250 ml apa. Dupa ce se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, aceasta infuzie se filtreaza. La sfarsit, se combina maceratul cu infuzia racita.
READ MORE - Cancer ovarian, cancer la san

Cancer

Se administreaza timp de o luna, de 3 ori pe zi, inainte de masa, cate o lingura de ulei de masline presat la rece cu 1/3 lingurita suc de usturoi proaspat.
READ MORE - Cancer

Cancer de piele cu leziuni extinse

Se aplica pe piele, o jumatate de ora, o compresa imbibata cu o combinatie de tinctura de arnica si tinctura de marul-lupului, in proportii egale. Dupa 2 ore de la inlaturarea compresei, se unge zona afectata cu tinctura de propolis. Tratamentul se aplica cel putin o data pe zi.
READ MORE - Cancer de piele cu leziuni extinse

Cancer, scleroza, boli cardiovasculare, boli renale, dezlipire de retina

Se maruntesc si se pun intr-un vas 5 linguri de cetina (muguri verzi, mai mari). Se toarna deasupra 1/2 litru de apa si se fierbe amestecul 10 minute, la foc mic. Se infuzeaza peste noapte, la cald (intr-un termos) si se bea in cursul zilei urmatoare, in loc de apa.
Aceasta fiertura poate fi consumata fara restrictii de timp si nu are contraindicatii.
READ MORE - Cancer, scleroza, boli cardiovasculare, boli renale, dezlipire de retina

Cancer, metastaze, SIDA

Se face un amestec din urmatoarele ingrediente:
- 200 gr. radacina de brusture (Arcticum lappa)
- 450 gr. iarba de macris (Rumex acetosella) maruntita
- 30 gr. radacina de revent turcesc pisata (Rheum palmatum)
- 115 gr. scoarta de ulm cu coaja neteda pisata (Ulmus fulva)
READ MORE - Cancer, metastaze, SIDA

Bradul, Abies alba

Bradul, Abies alba, este considerat pomul vietii. Insa el poate fi intilnit si in simbolistica funerara din mai toate zonele tarii. In unele regiuni, el este asezat la capul mortului si lasat acolo ani de zile, pina se usca, putrezeste si cade ca simbol al inlocuirii mortii vesnice a decedatului.
READ MORE - Bradul, Abies alba

Siropul din muguri de pin si de muguri de brad

* Prepararea siropului din pin include mai multe etape. Se folosesc 200 g muguri de pin zdrobiti care se lasa la macerat cu 200 ml alcool. Apoi, se toarna un litru de apa fierbinte si lichidul obtinut se lasa sapte ore la macerat, apoi se filtreaza. Apoi se adauga 1,4 kg miere de albine si se completeaza cu apa fiarta si racita pina la 2 litri. Acest sirop se foloseste la copii in doze de 3 lingurite pe zi si la adulti 3 linguri pe zi in bronsite si tuse convulsiva.
READ MORE - Siropul din muguri de pin si de muguri de brad

Tratamente din brad si rasina de brad

* Pentru bolile nervoase, afectiunile pulmonare si ca diuretic se poate folosi infuzia din muguri de brad realizata din o lingura planta la 250 ml apa clocotita. Se beau aproximativ doua-trei cani pe zi.
* Rasina proaspata se poate folosi pentru tratarea nefritei si a faringo-amigdalitei. Se amesteca rasina aproximativ 15 grame pe zi, pina la rezolvarea bolii.
READ MORE - Tratamente din brad si rasina de brad

Aloe vera si efectele sale asupra organismului

Originara din zone calduroase si secetoase, plante suculente – din care face parte si aloea – au frunze groase protejate de un strat ceros care le impiedica sa piarda apa prin transpiratie. Varietatea Aloe arborescens are tulpina viguroasa, creste pana 50 – 100 cm. Frunzele cu nuante albastrui, suculente si cu tepi pe margine, apar in varfurile
READ MORE - Aloe vera si efectele sale asupra organismului

Beneficiile presopuncturii

Tehnicile se invata foarte usor si pot fi aplicate fara dificultate. Cea mai buna modalitate de a invata presopunctura, este sa aplicati tehnicile pe propriul dumneavoastra corp. Cateva dintre beneficiile ce ni le ofera presopunctura sunt:
READ MORE - Beneficiile presopuncturii

Presopunctura

Este o tehnica recomandata de multi si a fost folosita in intreaga lume. Presopunctura este o metoda simpla, daca stii sa o folosesti, si se bazeaza pe principiile acupuncturii, tehnica in care sunt folosite ace, cu care sunt stimulate anumite puncte, pentru a vindeca boli. Presopunctura se ajuta de aplicarea presiunii, acolo unde acupunctura foloseste acele.Presopunctura este o stiinta simpla si usor de invatat,
READ MORE - Presopunctura

Ulcerul varicos

Ulcerul varicos : se spală bine piciorul cu apă caldă şi săpun, după care se şterge cu un tampon de vată îmbibat cu spirt medicinal. În jurul rănii se unge piciorul cu ‚triamcinolon’ unguient care să aibă pe cutie dunga roşie [nu verde sau neagră]. Pe rană se prepară ‚cloranfenicon’ pudră [care se scoate din capsule, nu soluţie lichidă, din sticluţe]. Se leagă piciorul şi se ţine legat timp de două zile, apoi se repetă operaţia de mai sus, până ce se închide rana. Î n timpul tratamentului şi după, piciorul trebuie ferit de efort mare. Tratamentul nu dă rezultat la diabetici.
READ MORE - Ulcerul varicos

Ceaiul de salvie

Ceaiul de salvie sau păpădie se bea 2-3 căni pe zi infuzie făcuta cu 2 linguriţe de planta la 250ml apa clocotita, ceaiul se bea după mesele principale .
           Masajul se face in fiecare dimineaţa si seara cu suc de lămâie .
Compresii cu argila, se pun de doua ori pe săptămâna noaptea, de la glezna pana la genunchi . Cu varza,
READ MORE - Ceaiul de salvie

Elefantiazis

Caracteristici : bolnavului i se umflă picioarele si are dureri foarte mari deasemeni nu poate să mai meargă.
 Tratament luat din fitoterapia Germană : se iau 2 linguriţe de rădăcină rasă sau mărunţită de osul iepurelui [ onanis hircina ] care se pun seara într-o cană [250 ml] de
READ MORE - Elefantiazis

Pierderea vocii, dureri de gât

Amestecaţi o ceaşcă de lapte călduţ cu un decoct preparat din o lingură de frunze de ţelină, fierte 2 minute intr-un litru de apa . Lăsaţi să se răcească . Faceţi gargară de trei ori pe zi.
READ MORE - Pierderea vocii, dureri de gât

Sirop de brad

 Se culeg mugurii de brad [vârfurile tinere care în fiecare primăvară] nu se spală. Se culeg atâţi cât să umple un borcan de 5kg. Pe fundul borcanului se pune zahăr cam de două degete peste care se pun muguri de brad cam de trei degete, se apasă bine după care se pune iar zahăr şi se continuă până se umple borcanul. Ultimul strat trebuie să fie de zahăr. Se leagă bine borcanul cu celofan şi capac după care se va îngropa în pământ la
READ MORE - Sirop de brad

Pelada

Uneori boala se moşteneşte , alteori cauza este un soc pshiic puternic accident , moartea cuiva , o dezamăgire puternica , raze Roengen etc. Soluţiile prescrise pentru regenerarea parului sunt aceleaşi ca la combaterea cheliei : Tinctura de ardei iute - 200 gr ardei iute se macerează 7-8 zile in 100 ml alcool . Se fac
READ MORE - Pelada

Pentru creşterea părului la copii

Pentru creşterea părului la copii se recomandă uleiul de ricin.
Se aplică de două ori pe săptămână seara înainte de culcare. Pielea capului se masează bine cu ulei de ricin, se lasă toată noaptea să acţioneze, apoi dimineaţa se spală cu şampon. După ce se restabileşte creşterea părului se continuă tratamentul  odată la două săptămâni
READ MORE - Pentru creşterea părului la copii

Transpiratia

                      Infuzie de salvie: se pun două linguriţe de plante la o cană de apă clocotită, se lasă 5 minute să se infuzeze, se bea o cană de ceai pe zi, înghiţitură cu înghiţitu·        Frecţii cu suc de lămâie: cu ajutorul unui ta
READ MORE - Transpiratia

Cura cu ulei de floarea soarelui

O metodă detoxifiantă a organismului, este mestecarea uleiului de floarea soarelui în gură. În fiecare dimineaţă, după igiena guri se ia l lingură de ulei de floarea soarelui în gură şi plimbându-l în toate direcţiile, timp de 10-15 minute. Procedura trebuie făcută cu calm, fără grabă şi fără să înghiţim nici o picătură de ulei
READ MORE - Cura cu ulei de floarea soarelui

Apa de piramida

Efectul principal este de curăţire a organismului şi întăreşte imunitatea. Consumând zilnic această apă organismul devine rezistent la diverse boli. Piramida trebuie să fie din sârmă de cupru, trebuie să aibă baza de 45cm, iar muchia 42,8 pentru un volum de apă de 2l. Dimensiunile nu sânt întâmplătoare ele fiind calculate foarte strict [numărul de aur sau dimensiunile piramidei lui Keops]. Se va utiliza sârma de cupru între 1,5 şi
READ MORE - Apa de piramida

Apa energizantă

Apa energizantă : agitaţi timp de 120 de ori, într-un recipient, 250gr de apă înainte de a o bea. Această apă are o cu totul altă compoziţie bacteriologică, nu numai că a dispărut orice urmă de germeni patogeni, dar apa a câştigat o serie de proprietăţi greu de echivalat cu alte substanţe. Apa astfel energizantă este
READ MORE - Apa energizantă

Terapia cu urină

Terapia cu urină : leac vechi, popular, administrat fără recomandări medicale. Legendarul lichid se naşte prin filtrarea sângelui în rinichi. Un proces complex, în urma căruia se elimină nu doar reziduuri toxice, ci şi resturi de substanţe active : apă, hormoni, minerale [fier, iod, zinc] vitamine, acizi, anticorpi, etc. Urina nu conţine doar deşeuri organice, ci şi substanţe cu proprietăţi de distrugere a viruşilor şi a bacteriilor. Dacă ele
READ MORE - Terapia cu urină

Gandirea ca tratament

Recomandări generale : stressul şi grăsimile fac mintea grea, fumatul, alcoolul, nopţile nedormite şi viaţa dezordonată nu ne vor duce niciodată la creşterea performanţelor intelectuale. Presupunând că organismul este sănătos ce trebuie să facem pentru a avea o gândire mai clară, capacitatea de concentrare mai bună şi îndelungată. O condiţie de bază este evitarea pe cât posibil a stressului, plimbări în aer liber, activităţi casnice
READ MORE - Gandirea ca tratament

Capacitatea de concentrare şi buna funcţionare a creierului:

Este asigurată în primul rând de vitaminele din complexul B, ele măresc puterea de concentrare şi menţin sănătatea sistemului nervos.
1.      Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând creşterea randamentului intelectual.
2.      Vitamina B6 : îmbunătăţeşte funcţiile mentale, ajutând şi la producerea de transmiţători nervoşi.
READ MORE - Capacitatea de concentrare şi buna funcţionare a creierului:

Petrol rafinat

Se ia dimineaţa, pe stomacul gol, o linguriţă de gaz dublu rafinat . După o jumătate de oră se mănâncă. În jumătatea de oră care durează până la masă, bolnavul trebuie să stea culcat şi să se rotească de câteva ori [din 10 în 10 minute] alternativ pe partea stângă şi pe partea dreaptă pentru ca petrolul să poată pătrunde şi în curburile şi pliurile gastrice, acela-ş lucru se va face şi seara. Această reţetă se foloseşte în tratarea
READ MORE - Petrol rafinat

Terapia cu ouă de prepeliţă

Terapia cu ouă de prepeliţă : calităţile oului de prepeliţă sunt renumite prin numărul mare de vitamine şi minerale în comparaţie cu cel de găină. El conţine : de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi alte substanţe anti – alergice.
READ MORE - Terapia cu ouă de prepeliţă

Reţetă Tibetană cu usturoi

Această reţetă este de 5000 de ani şi este recomandată în vindecarea unor tumori, prevenirea infarctului miocardic, prevenirea unor boli de stomac [ulcer]. În acelaşi timp organismul este purificat de calorii şi depuneri adipoase, îmbunătăţeşte metabolismul, vasele sanguine devin elastice, previne ateroscleroza, cardiopatia ischemică, paralizia, apariţia diferitelor tumori, ameliorează vederea.
READ MORE - Reţetă Tibetană cu usturoi

Pentru scăderea colesterolului

Pentru scăderea colesterolului : de cel puţin 2 ori pe zi se va lua câte 1 linguriţă de boabe de muştar [cele ce se pun la murături] se vor înghiţi eventual cu apă. După 3 săptămâni, colesterolul în limita normală, iar după 3-4 luni se normalizează şi lipidele. Dacă după 1 lună colesterolul nu revine la normal, se va întrerupe
READ MORE - Pentru scăderea colesterolului

Sucul proaspăt de portocala

  Este un remediu eficient împotriva îngroşări sângelui . Beţi zilnic 8 pahare mari de lichid preparat dintr-o parte suc de portocale si patru părţi apa îndulcită cu 30gr zahar candel pro litru.
READ MORE - Sucul proaspăt de portocala

Sani

Intern :    Timp de trei luni beti zilnic 1si 1/2 litru din urmatorul ceai : 2 parti  filiminica,1 parte coada soricelului, 1 parte urzica toate amestecate . Se ia 5 lingurite de amestec si oparesc cu 1 si 1/2 litri apa in clocot . Se strecoara, si dupa 20 minute se bea pe parcursul unei zile .    
READ MORE - Sani

Cistita

Intern : se recomandă o cură de ceai de muguri de plop. Se beau 2-3 căni pe zi, dintr-o infuzie cu 1-2 linguriţe la o cană. Adăugaţi zilnic consumul a 120 gr de miere de albine de fâneaţă, amestecată cu suc de lămâie, din care luaţi doze de 30 gr [ o linguriţă ] . La fiecare masă beţi un pahar de apă minerală în care băgaţi 1-2 linguriţe oţet de mere.
READ MORE - Cistita

Leacuri contra mahmurelei

Usturoi cu pătrunjel : tocaţi 2-3 căţei de usturoi şi 2-3 fire de pătrunjel verde. Amestecaţi-le cu 10 picături de untdelemn. Amestecul întinde pe pâine şi se mănâncă imediat ce băutura se urcă la cap.
Suc de varză : amestecaţi circa 30gr suc de varză dulce cu 30mg rachiu şi 30mg suc de ceapă. Lichidul obţinut se încălzeşte cât să nu fiarbă şi se bea pe nerăsuflate
READ MORE - Leacuri contra mahmurelei

Leac contra bâlbâeli

Se consumă seara 1-3 ceşti de ceai de coji de mere cald sau rece şi ceai de roiniţă. Trebuie să se bea dimineaţa 1/4l lapte, vin sau must în care sa fiert coadă calului [plantă] O priză, adică cât iei în trei degete de coada calului se fierbe în vin sau must. Se va bea dimineaţa pe stomacul gol [fiert în apă nu va avea nici un efect
READ MORE - Leac contra bâlbâeli

Alcoolismul si tratamentele naturale

Alcoolismul reprezinta concentratia sanguina de etanol, consecutiva ingestiei de bauturi alcoolice, exprimata in mg/dl sau g0/00. Analiza alcoolemiei se face la un serviciu de expertiza acreditat, in cadrul Institutului Medico Legal, la spitalele de urgenta si cele judetene. Valoarea normala a alcoolemiei este zero. Valoarea patologica este

READ MORE - Alcoolismul si tratamentele naturale

Cimbrisorul

 Dupa numele sau latin Thymus vulgaris, cimbrisorul salbatic, cel care creste pe dealuri pietroase si insorite, are proprietati apropiate de ale cimbrului de cultura. Calitatile sale tonice, excitante, digestive antispasmodice, vermifuge, diuretice si antihemoragice l-au facut cunoscut de milenii in medicina naturista. Indicat in starile
READ MORE - Cimbrisorul

Macesul

       Numit popular si rasura, macesul este un arbust inalt, pina la 3 metri, mult ramificat la baza, care creste in flora spontana a tarii noastre, pe marginea padurilor de foioase. Pe tulpini si pe ramuri macesul are o sumedenie de spini, florile sint albe-rozii cu 5 petale. Folosite in medicina populara si in fitoterapie sint, insa, fructele acestui arbust.
READ MORE - Macesul

Salvia

        Dupa un stravechi proverb se spune ca "cine are salvie in gradina nu are
        nevoie de medic". Veritabil panaceu, salvia, originara din Grecia are
        calitati antisudorifice, antispasmodice, diuretice, hipoglicemiante,
        digestive, tonice, usureaza inceperea fluxului menstrual si atenueaza
        durerile cauzate de acesta. Infuzia de salvie (se beau 2-3 cesti pe zi,
        putin indulcita) se indica in uz extern ca gargara in caz de afte,
READ MORE - Salvia

CEAIURI PENTRU CONSTIPATIE

CEAIURI PENTRU CONSTIPATIE:galbenele 30 g, coada soricelului 30g, soc, musetel 20g.
Galbenele:-infuzie:o lintgurita cu varf la 250 ml apa ; se beau 4 cani pe zi .
Coada soricelului:pentru viermi intestinali dim 10 mg planta la 100 ml apa; se bea dimineata inainte de masa.
READ MORE - CEAIURI PENTRU CONSTIPATIE

URZICA

Principii active:provitamina A, B2, C, K, clorofila flafonoide si mucilagii, acizi esentiali, ulei essential, ulei gras.
Actiune farmacologica:-intern:hemostatic, emollient, expectorant, trofic, activeaza actiunea sangelui cu eliberare de histamine, elimina acidul uric si cloruric astringent, antiseptic, diuretic, antiareic hipoglicemiant  -extern:stimuleza refacerea tesuturilor fiind cicatrizant.

READ MORE - URZICA

NUCUL

NUCUL:in diaree- 1 lingurita de frunze peste care se toarna 250 g apa fiarta, se infuzeaza 1\2 minute si se strecoara.
Extern:deoct- 15g frunze la 200 ml apa, se utilizeaza pentru gargara in stomatite.in scabie si matreta se fac sapalaturi cu un deoct de frunze verzi si in caderi ale parului se maseaza pielea.
Infuzie:250 ml apa clocotita se toarna peste o lingurita cu varf de frunze fin tarate, se infuzeaza 1\2 minut.
READ MORE - NUCUL

MUSETELUL-“un leac pentru orice boala”

Principii active:ulei volatile, azulen, chamzulen, flavonozide….
Actiune farmacologica:anestezic, dezinfectant, antiinflamator, antiseptic, gastric si intestinal, cicatrizant, sudorific, antidiaretic.
Indicatii terapeutice:gastrite, enterocolite, diaree, balonari, colici, intestinale, dismenoree(tulburari menstruale), amenoree, insomnii, orhite, nephrite, conjuctivite, gingivite, abcese.

READ MORE - MUSETELUL-“un leac pentru orice boala”

Bronhoron

Bronhoron; tratament curativ şi profilactic, medicament homeopatic, adulţii şi copii peste 16 ani. Tratament profilactic; 5 granule 1 dată/zi 10 - 15 zile/.lună. Pentru copii între 2 - 5 ai 1 granule/zi; între 6 - 10 ani 3 granule/zi; între 11 - 15 ani 4 granule/zi. Tratamentul curativ 5 granule 1 dată/zi, până la vindecare. Granulele nu se ating cu mâna, se numără în capacul tubului, se pun pe limbă şi se sug, nu se bea nimic cel puţin ¼ oră, se iau cu cel puţin ½ oră  înainte sau după masă.
READ MORE - Bronhoron

Boli respiratorii, infecţii

Boli respiratorii, infecţii; gripa : lichen piatra cu rădăcină de brusture si echinaceea  pulbere în părţi egale 4 inguriţe pe zi.Frunzele de trifoi şi de urzică , pe lângă acestea se recomandă uleiul de măsline, sucuri naturale, de morcovi şi ceapăPặtrunjelul, verde mestecat dặ un miros plặcut respiraţiei, acţioneazặ ca un dezinfectant asupra caqilor respiratorii medii şi superioare, pentru cei cu boli respiratorii cronice..
READ MORE - Boli respiratorii, infecţii

Astm cardiac

Astm cardiac; păducelul este foarte bun stabilizator al tensiunii şi excelent tonic pentru inimă. Talpa gâştii este un calmant al inimii – de 3 ori mai eficace decât valeriana. Se bea 3 – 4 ceaiuri din fiecare în parte. Se exclude carnea, alcoolul, cafeaua, tutunul, sarea
READ MORE - Astm cardiac

Astm alergic

Astm alergic; cură de 240 de ouă de prepeliţă crude, luate pe stomacul gol, câte 5 în fiecare dimineaţă, timp de 2 ore nu se mănâncă nimic.


READ MORE - Astm alergic

Astm bronşic

Astm bronşic; - suc de ridiche cu miere, 1 - 2 linguriţe de 3 - 4 ori/zi.
Sau - 200g. hrean ras cu sucul a 2 lămâi, 1/2 lingură de 2 ori/zi, se ia stomacul gol sau cu 1/2  de oră după masa.
Sau - sucul de la 10 lămâi amestecat cu 1Kg. miere şi 10 căpăţâni usturoi pisate, se lasă o săptămână in vas închis. S4 linguriţe/zi.
READ MORE - Astm bronşic

Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară

Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară; se consumă seminţe de floarea soarelui, neprelucrate termic, care conţin substanţe cu efect de consolidare a elasticităţii şi permeabilităţii vaselor de sânge.
Cura cu tinctură de lavandă (vezi cap depresia), în bolile cardiace acţionează direct la nivelul sistemului nervos central, 1 linguriţă de 3 - 4 ori/zi în ½ pahar cu apă, pe stomacul gol.
READ MORE - Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară

Hipertensiune

Hipertensiune; tinctură de brânca ursului 50 pic. (vezi frigiditate), de 4 ori/zi înainte de masă. Planta se va administra cu maghiran, care are rol compresor. În timpul curei nu se stă la soare. Supradozarea duce la reacţii alergice, vasodilataţie periferică, hipotensiune
Două lămâi medii şi 2 portocale se taie se curăţă de sâmburi, se trec prin maşina de tocat, pasta rezultată
READ MORE - Hipertensiune

Hipotensiunea, ischemia cardiacă

Hipotensiunea, ischemia cardiacă; fulgii de orz măresc pe cale naturală tensiunea fără riscul de a apărea hipertensiune, tensiune oscilantă sau palpitaţii, totodată previne ischemia.
READ MORE - Hipotensiunea, ischemia cardiacă

Fibrilaţia atrială paroxistică

Fibrilaţia atrială paroxistică; este o aritmie la nivel atrial, dar cu o puternică influenţă asupra inimii în sensul diminuării acesteia. Instalarea acestei boli este cauzată de cardiopatie ischemică, hipertensiune, febra, digestia defectuoasă însoţită de balonare, oboseală excesivă, insomnia, stresul, fumatul cafeaua. Consecinţele acestei boli sunt obosirea inimii, deteriorarea valvelor, formarea cheagurilor de sânge, în
READ MORE - Fibrilaţia atrială paroxistică

Dureri de inima

Dureri de inima; 10 fire de pătrunjel cu rădăcină cu tot se spală si se pun la fiert într-un litru de vin alb, timp de 3 minute, apoi se adaugă 100g de miere, se mai fierbe 4 minute. Se pune în sticle care au fost clătite cu alcool, se ia 1-2 linguri când apar durerile.
READ MORE - Dureri de inima

Cardiopatie ischieminặ

Cardiopatie ischieminặ; se amestecặ pặducel, talpa gâştei, mặghiran şi coada calului.
Se ia în fiecare zi 2 cặţei de usturoi, la înceout o ½, apoi unul întreg, pînặ se ajunge la 2.


READ MORE - Cardiopatie ischieminặ

Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie

Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie; se scot din alimentaţie carnea, prăjelile, untul şi margarina, dulciurile, se consumă zilnic 100 g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, care conţin acizi graşi polinesaturaţi, care au efect salvator asupra elasticităţii vaselor de sânge.
Tincturặ din petale de trandafir, zilnic cặte 3 linguriţe de 3 ori, în cure de o lunặ cu pauzặ de 10 zile.


READ MORE - Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie

Sucul de catina

Are o culoare extrem de frumoasa, galben-portocalie intensa, si un gust acru-astringent. Este un vitaminizant si remineralizant redutabil. Are efect antiscorbutic puternic, opreste hemoragiile interne, elimina parazitii intestinali, ajuta la refacerea epiteliului renal si intestinal. Este considerat o adevarata polivitamina naturala, foarte util pentru copii, fiind si foarte agreat de acestia, mai ales daca este
READ MORE - Sucul de catina

Suc de afine

Este unul dintre cele mai puternice sucuri de fructe, avand o mare eficienta terapeutica, chiar si in doze mai mici. Sucul de afine prezinta o culoare inchisa, un gust acrisor-astringent si, atentie, pateaza foarte repede. Se remarca prin calitatile sale cicatrizante si anti-hemoragice, continand si substante care impiedica inmultirea bacteriilor. Este extrem de folositor in infectiile intestinale, enterite, colite, diaree, putrefactii intestinale. Are proprietatea de a cobori nivelul zaharului din sange, fiind un
READ MORE - Suc de afine

Sucul de pepene galben

Este racoritor, aperitiv, diuretic si are valoare calorica foarte scazuta (fiind asadar un remediu exceptional in combaterea obezitatii). Cea mai mare virtute a acestui suc este efectul laxativ, fiind considerat unul dintre cele mai importante laxative vegetale. Este indicat asadar in constipatiile cronice, in colita de putrefactie, precum si in alte afectiuni insotite de blocaje ale tranzitului intestinal: hemoroizi, migrena,
READ MORE - Sucul de pepene galben

Sucul de struguri

Naturisti numesc acest suc "laptele vegetal", deoarece calitatile sale nutrivite exceptionale sunt apropiate de cele ale laptelui. Este apreciat ca unul dintre cele mai importante sucuri de fructe. Constituie un stimulent puternic, un remineralizant si un excelent factor de dezintoxicare. Are o valoare calorica importanta, peste 900 de calorii la 1 kg de struguri. Proprietatile sale deosebite il recomanda ca energetic
READ MORE - Sucul de struguri

Sucul de prune

Desi este mai putin cunoscut si consumat, acest suc are un gust foarte placut. Este nutritiv si energizant, fiind indicat persoanelor astenice, surmenate. Este un laxativ energic si stimuleaza puternic diureza, fiind indicat intr-o serie de boli produse de intoxicarea lenta, prin alimentatie si stil de viata, a organismului: psoriazis si alte dermatoze grave, reumatism si guta, afectiuni alergice, tumori benigne. Este un pretios
READ MORE - Sucul de prune

Sucul de gutui

Este aperitiv (datorita gustului amarui), fortifiant si astringent. Fiind usor acid, este folositor in tulburari digestive functionale si in insuficienta hepatica. Alaturi de afine, sucul de gutui este un panaceu in infectiile intestinale, precum si in diaree si dizenterie, inclusiv la persoanele cu colon sensibil. Mai este indicat in guturai, afectiuni pulmonare, tuberculoza, lipsa poftei de mancare.
READ MORE - Sucul de gutui

Sucul de pere

O prima calitate care confera acestui suc o valoare deosebita este aceea ca poate intra in toate combinatiile de sucuri de fructe. Spre deosebire de sucul de mere, care este un excelent tonic de dimineata, fiind inviorator, sucul de pere este calmant si usor sedativ, inducand stari de relaxare si fiind un excelent reconfortant de seara. Mai are actiune diuretica si depurativa, favorizand eliminarea acidului uric. Are un efect usor racoritor. Este indicat in demineralizare si anemie, in surmenaj si
READ MORE - Sucul de pere

Sucul de mere

Este un adevarat rege in acest domeniu, el fiind suport pentru majoritatea sucurilor de fructe si a combinatiilor lor. Lipsit de aciditate, sucul de mere este printre putinele sucuri de fructe ce pot fi amestecate cu sucurile de legume (care sunt alcaline). El este un tonic al sistemului nervos si muscular, fiind considerat un excelent reintineritor al tesuturilor. Stimuleaza digestia, iar atunci cand este mai acrisor, invioreaza apetitul. Este protector al stomacului, antiseptic intestinal, stimulent si decongestiv hepatic. Curata sangele, elimina constipatiile usoare, este depurativ. Este indicat in
READ MORE - Sucul de mere

Menta

Menta
(Mentha spicata)

         Parti medicinale: frunze, seminte, ulei extras din planta intreaga.
         Probleme digestive (indigestie, flatulenta, greata, diaree): se spala cateva frunze de menta, se pun intr-un bol, se adauga putina sare, 1-2 lingurite de suc ata si pentru a ajuta digestia de lamaie, o lingurita de coriandru si putina pudra din seminte de chimion. Se adauga putina apa si se face o pasta. Se ia o lingurita din aceasta pasta de doua ori pe zi, inaintea meselor sau in timpul lor. - Se mesteca un sfert de lingurita de seminte de menta, apoi se inghit cu apa. - Se amesteca o lingurita de suc de menta cu o lingurita de suc de lamaie si o lingura de miere. Se consuma de trei ori pe zi. - Se bea ceai de menta (o lingurita de frunze la o cana de apa) sau lapte cald cu menta.
READ MORE - Menta

Cuisoarele

Cuisoarele
(Syzygium aromaticum)
         Parti medicinale: muguri uscati, ulei de cuisoare.
         Astm: se amesteca 5 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de miere si un catel de usturoi pisat. Se consuma inainte de culcare.
         Respiratie urat mirositoare: se mesteca doua cuisoare zilnic.
         Indigestie: se prajesc doua lingurite de cuisoare si se adauga o cana cu apa fiarta. Se lasa sa se inmoaie 30 de minute. Se soarbe cate o lingurita, de patru ori pe zi.
         Dureri musculare sau dureri de spate: se aplica ulei cald de cuisoare pe zona afectata si se maseaza usor.
READ MORE - Cuisoarele

Scortisoara

Scortisoara
(Cinnamomum zeylanicum)
         Parti medicinale: scoarta, pudra frunzelor uscate, uleiul din frunze, radacini sau scoarta.
         Raceli, bronsite: se amesteca cate o lingurita de scortisoara, turmeric, ghimbir, piper negru, nucsoara si cuisoare. Se adauga trei lingurite de zahar nerafinat si se piseaza pana cand se obtine o pudra fina. Se consuma cate o lingurita de pudra amestecata cu miere, de doua ori pe zi.
         Gripa: se fierbe o lingurita de scortisoara intr-o cana cu apa, la foc mic, pana scade la jumatate. Se strecoara, se adauga miere si se bea cald.
READ MORE - Scortisoara

Busuiocul


Busuiocul
(Ocium sanctum)

         Parti medicinale: frunze, flori, seminte si radacini.
         Tuse, raceala, gripa: 10-12 frunze spalate si strivite si o lingurita rasa de ghimbir se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, pana cand frunzele se inmoaie. Se adauga o cana cu apa si se fierb cateva minute. Se adauga o lingurita de miere si se bea. - Se face infuzie din 10-15 frunze la doua cani cu apa. Se bea cald. - Se stoarce sucul a 10-15 frunze; se adauga o lingurita de suc de ghimbir si o lingurita de miere. Se amesteca si se consuma dimineata si seara. - Se foloseste pudra din frunze de busuioc uscate, care se prizeaza pentru inlaturarea congestiilor nazale.
READ MORE - Busuiocul

Precautii si contraindicatii la tratamentul cu mustar

Copiii sub 6 ani sunt extrem de sensibili la tratamentul cu mustar negru, care poate da intoxicatii severe.
     Administrarea prelungita a mustarului, negru sau alb, devine iritanta si toxica, mai ales la persoanele cu dispepsie, cu stomacul sau colonul sensibil, care sufera de iritatii ale cailor urinare.
READ MORE - Precautii si contraindicatii la tratamentul cu mustar

Aplicatii externe cu mustar

Bronsita, astm, pneumonie - se aplica o cataplasma cu faina de mustar negru pe zona toracelui. Se mentine atat timp cat senzatia de arsura nu este foarte puternica, dupa care se indeparteaza si se acopera zona tratata cu un material calduros.
 Dureri reumatice, nevralgii - in apa fierbinte din cada se pune un saculet cu 100-200 de grame de seminte de mustar negru. Se lasa circa 10 minute, dupa care se indeparteaza. Se fac bai generale cu durata de 10 minute in aceasta apa. Este un tratament valabil si in astmul cronic, in durerile cu diverse localizari produse de expunerea indelungata la frig sau curenti de aer.
READ MORE - Aplicatii externe cu mustar

Indicatii terapeutice ale mustarului

·  Constipatie cronica - se iau zilnic 1-2 linguri de seminte intregi de mustar alb, pe stomacul gol, inghitindu-se cu apa. Este un tratament eficient, dar contraindicat persoanelor care sufera de colon iritabil.
·  Intoxicatii - se amesteca 1 lingura de faina de mustar negru intr-un pahar de apa si se ia pe stomacul gol. Provoaca aproape instantaneu un acces de voma care va elimina materiile toxice din stomac.
·  Lipsa poftei de mancare - se pune un sfert de lingurita de faina de mustar negru intr-un pahar cu lapte. Se administreaza cu un sfert - o jumatate de ora inainte de masa.
READ MORE - Indicatii terapeutice ale mustarului

Cataplasma cu mustar

Se amesteca 3-4 linguri de faina de mustar cu apa pana se formeaza o pasta, care se pune apoi intr-un saculet de panza si se aplica pe locul afectat, tinandu-se pana la inrosirea pielii si aparitia unei usoare senzatii de arsura.
     Pentru copiii peste 6 ani, cataplasma se prepara din 3 linguri de faina de mustar si 3 linguri de faina obtinuta prin macinarea semintelor de in. La copiii sub 6 ani aplicatiile cu mustar sunt contraindicate.
READ MORE - Cataplasma cu mustar

Faina de mustar

Se obtine prin macinarea cu rasnita electrica de cafea sau prin zdrobire in piua. Se pastreaza in recipiente inchise la culoare si in locuri racoroase. De regula, este de preferat ca faina de mustar sa fie folosita in primele 2-3 saptamani de la preparare, dupa aceea proprietatile sale curative diminuandu-se progresiv.
     Se administreaza intern in lapte sau vin, iar extern se foloseste la prepararea cataplasmelor.
READ MORE - Faina de mustar

MUSTARUL

Exista doua specii de mustar: una cu semintele albe (Sinapis alba), care are efecte mai blande (dar este si mai slaba din punct de vedere terapeutic), si una cu seminte negre (Sinapis nigra), cu un puternic gust picant si extrem de rubefianta, care este de obicei preferata in terapie. Ambele sunt intens folosite in medicina populara, mai ales ca aplicatii externe in bolile bronho-pulmonare, in care fac adevarate minuni. Sa vedem in continuare cateva modalitati de preparare si cateva utilizari terapeutice ale ambelor
READ MORE - MUSTARUL

Retete de frumusete

 Ten palid, ofilit - se aplica cu un tampon de vata otet de hrean, care are efecte de activare a circulatiei sanguine si efecte tonice asupra pielii.
     Mentinerea tineretii pielii - se aplica pe obraz seara, inainte de culcare, sirop de hrean, care se tine vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza cu un tampon de vata inmuiat in lapte.
     Descuamarea tenului - se sterge zona afectata cu tinctura de hrean (eventual diluata in putina apa), dupa care se aplica un unguent de galbenele.
READ MORE - Retete de frumusete

Aplicatii externe cu hrean

 Sinuzita, rinita - intr-o basma de culoare rosie (asa cere traditia...) se pun 2 lingurite de hrean ras. Se aplica aceasta cataplasma pe zona fruntii atat timp cat este suportata, avand grija sa nu apara arsura pe piele. Nasul se desfunda aproape instantaneu si incep sa fie eliminate secretii din abundenta, curatindu-se astfel caile respiratorii superioare. Se recomanda sa se faca acest tratament, cu efecte extrem de rapide, cate patru-cinci zile la rand.
READ MORE - Aplicatii externe cu hrean

Otetul de hrean

 Se rade o radacina de hrean si se introduce intr-o sticla. Se toarna deasupra otet de mere cu miere (se gaseste la Apicola), pana ce lichidul acopera hreanul. Se lasa sa se macereze intr-un loc cald, timp de zece zile, dupa care se scoate din sticla cate putin lichid, care se utilizeaza pentru aplicatii externe. Este folosit cu succes contra parezelor faciale, contra descuamarii pielii si a seboreei.
READ MORE - Otetul de hrean

Cataplasma cu hrean

 Varianta 1: Se da hreanul prin razatoarea mica, dupa care se inveleste in tifon si se pune pe locul afectat. Se tine pana cand apare senzatia de arsura, dupa care se indeparteaza. Este aplicatia externa cu efectul cel mai puternic, dar este destul de dura, asa incat adesea este preferata o varianta mai blanda.
 Varianta 2: Se pun intr-un vas 2 linguri de faina de hrean si 2 linguri de faina de seminte de in, se adauga apa si se amesteca foarte bine, pana cand se formeaza o pasta. Aceasta pasta se inveleste in tifon si se aplica pe locul afectat vreme de 1 ora.
READ MORE - Cataplasma cu hrean

Faina de hrean

Radacinile de hrean se taie cubulete si se pun pe calorifer sau in apropierea unei surse de caldura ca sa se usuce. Atunci cand se elimina complet apa si devin uscate ca iasca, aceste cubulete se macina cu rasnita electrica de cafea, obtinandu-se un praf alb, cu efecte puternic iritative: faina de hrean, care se foloseste in obtinerea decocturilor, pentru cataplasme sau administrata ca atare. De regula, macinarea radacinilor uscate pentru obtinerea fainii de hrean se face chiar inainte de folosirea acesteia. Altfel, daca este depozitata, pe masura ce trece timpul ea isi pierde proprietatile terapeutice.
READ MORE - Faina de hrean

Vin tonic cu hrean

Intr-un litru de vin rosu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin razatoarea fina. Se astupa sticla si se lasa sa se macereze continutul vreme de 8-9 zile, dupa care se filtreaza. Se administreaza 3-4 linguri din acest vin tonic pentru imbunatatirea digestiei, pentru stimularea si reglarea activitatii cardiace, contra anemiei si pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, acest vin cu hrean este si un tonic sexual si un afrodiziac foarte bun.
READ MORE - Vin tonic cu hrean

Energizant cu hrean

 Se spala foarte bine 12 oua, apoi se pun intr-un vas, cu coaja cu tot, si se tin timp de 12 ore in suc natural de lamaie (trebuie sa le acopere). Se scot ouale din sucul de lamaie, se sparg si se bat bine, dupa care se pun din nou in vasul cu suc de lamaie, in care se mai adauga 1 kg de hrean curatat de coaja si dat pe razatoare, 1 litru de tuica naturala tare (palinca de prune), 1 kg de miere. Amestecul se tine la macerat intr-un borcan, vreme de noua zile, dupa care se iau zilnic, dupa mesele principale, 1-3 linguri.
READ MORE - Energizant cu hrean

 
 
 
StatsCrop
eXTReMe Tracker