|
In 3 litri de apa se pun la fiert: 3 lingurite de radacina de dud maruntita, o lingurita din radacina de maces, o lingurita de radacina de pir si o lingurita de radacina de urzica. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand mai ramane 1 litru de lichid, dupa care se da deoparte vasul si se aduga o jumatate de lingurita de iarba de rostopasca si se lasa sa se raceasca. Se filtreaza. |
Preparatul se bea fractionat, pe parcursul zilei, inaintea meselor principale cu 1/2 ora. |
A doua zi se face o noua portie. Intotdeauna se consuma ceai proaspat. |
In cazul ascitei, se face tratament pana cand abdomenul ajunge la volumul normal, dupa care se face o pauza de 2 saptamani si apoi se reia. |
Pentru celelalte boli, tratmentul se face cate 2 saptamani cu pauza de 2 saptamani, pana la 3 luni. Se reia dupa 3 luni. |