ROgift.ro(magazin online de cadouri)

Siropul din muguri de pin si de muguri de brad

* Prepararea siropului din pin include mai multe etape. Se folosesc 200 g muguri de pin zdrobiti care se lasa la macerat cu 200 ml alcool. Apoi, se toarna un litru de apa fierbinte si lichidul obtinut se lasa sapte ore la macerat, apoi se filtreaza. Apoi se adauga 1,4 kg miere de albine si se completeaza cu apa fiarta si racita pina la 2 litri. Acest sirop se foloseste la copii in doze de 3 lingurite pe zi si la adulti 3 linguri pe zi in bronsite si tuse convulsiva.

Pentru siropul din muguri de brad se foloseste un kilogram de zahar si un kilogram de muguri de brad. Intr-un borcan se pun straturi de zahar si muguri de brad. Primul strat trebuie sa fie de zahar. Se lasa la macerat zece zile, la intuneric si loc racoros (cel mai bine la frigider). Dupa ce a trecut timpul afectat macerarii, se observa ca in borcan s-a format un sirop care se filtreaza si se pastreaza in recipiente de sticla in frigider. Se consuma in amestec cu apa de izvor si este recomandat in raceli, guturai, gripa, tuse.

 
 
 
StatsCrop
eXTReMe Tracker