ROgift.ro(magazin online de cadouri)

URZICA

Principii active:provitamina A, B2, C, K, clorofila flafonoide si mucilagii, acizi esentiali, ulei essential, ulei gras.
Actiune farmacologica:-intern:hemostatic, emollient, expectorant, trofic, activeaza actiunea sangelui cu eliberare de histamine, elimina acidul uric si cloruric astringent, antiseptic, diuretic, antiareic hipoglicemiant  -extern:stimuleza refacerea tesuturilor fiind cicatrizant.


Indicatii terapeutice:cefalee, anemie, diabet. Zaharat, obezitate, litiaza renala, rheumatism, guta, hemoragii postpartum, dizenterie, plagi atone(plagi vechi), ulcer varicos, eczema eronice.
Mod de intrebuintare:
Infuzie: o lingurita cu varf la 250 ml apa clocotita, se lasa 1\2 minut si se strecoara, daca plante sunt verzi, daca sunt uscate se lasa 2 minute.
Baie pentru picioare: o mana plina cu radacini bines palate si un pumn de urzica (tulpina si fruze0 se macereaza in cinci litri de apa  rece, 12 ore, dupa care se incalzeste si se utilizeaza timp de 20 de minute. Se folosesc de 2-3 ori aceleasi plante.
Pt splarea parului:un vas de 5 litri se umple cu urzici, prospat culese, si se incalzeste  incet, pana la fierbere, apoi se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit 5 minute

 
 
 
StatsCrop
eXTReMe Tracker