ROgift.ro(magazin online de cadouri)

Alcoolismul si tratamentele naturale

Alcoolismul reprezinta concentratia sanguina de etanol, consecutiva ingestiei de bauturi alcoolice, exprimata in mg/dl sau g0/00. Analiza alcoolemiei se face la un serviciu de expertiza acreditat, in cadrul Institutului Medico Legal, la spitalele de urgenta si cele judetene. Valoarea normala a alcoolemiei este zero. Valoarea patologica este

READ MORE - Alcoolismul si tratamentele naturale

Cimbrisorul

 Dupa numele sau latin Thymus vulgaris, cimbrisorul salbatic, cel care creste pe dealuri pietroase si insorite, are proprietati apropiate de ale cimbrului de cultura. Calitatile sale tonice, excitante, digestive antispasmodice, vermifuge, diuretice si antihemoragice l-au facut cunoscut de milenii in medicina naturista. Indicat in starile
READ MORE - Cimbrisorul

Macesul

       Numit popular si rasura, macesul este un arbust inalt, pina la 3 metri, mult ramificat la baza, care creste in flora spontana a tarii noastre, pe marginea padurilor de foioase. Pe tulpini si pe ramuri macesul are o sumedenie de spini, florile sint albe-rozii cu 5 petale. Folosite in medicina populara si in fitoterapie sint, insa, fructele acestui arbust.
READ MORE - Macesul

Salvia

        Dupa un stravechi proverb se spune ca "cine are salvie in gradina nu are
        nevoie de medic". Veritabil panaceu, salvia, originara din Grecia are
        calitati antisudorifice, antispasmodice, diuretice, hipoglicemiante,
        digestive, tonice, usureaza inceperea fluxului menstrual si atenueaza
        durerile cauzate de acesta. Infuzia de salvie (se beau 2-3 cesti pe zi,
        putin indulcita) se indica in uz extern ca gargara in caz de afte,
READ MORE - Salvia

CEAIURI PENTRU CONSTIPATIE

CEAIURI PENTRU CONSTIPATIE:galbenele 30 g, coada soricelului 30g, soc, musetel 20g.
Galbenele:-infuzie:o lintgurita cu varf la 250 ml apa ; se beau 4 cani pe zi .
Coada soricelului:pentru viermi intestinali dim 10 mg planta la 100 ml apa; se bea dimineata inainte de masa.
READ MORE - CEAIURI PENTRU CONSTIPATIE

URZICA

Principii active:provitamina A, B2, C, K, clorofila flafonoide si mucilagii, acizi esentiali, ulei essential, ulei gras.
Actiune farmacologica:-intern:hemostatic, emollient, expectorant, trofic, activeaza actiunea sangelui cu eliberare de histamine, elimina acidul uric si cloruric astringent, antiseptic, diuretic, antiareic hipoglicemiant  -extern:stimuleza refacerea tesuturilor fiind cicatrizant.

READ MORE - URZICA

NUCUL

NUCUL:in diaree- 1 lingurita de frunze peste care se toarna 250 g apa fiarta, se infuzeaza 1\2 minute si se strecoara.
Extern:deoct- 15g frunze la 200 ml apa, se utilizeaza pentru gargara in stomatite.in scabie si matreta se fac sapalaturi cu un deoct de frunze verzi si in caderi ale parului se maseaza pielea.
Infuzie:250 ml apa clocotita se toarna peste o lingurita cu varf de frunze fin tarate, se infuzeaza 1\2 minut.
READ MORE - NUCUL

MUSETELUL-“un leac pentru orice boala”

Principii active:ulei volatile, azulen, chamzulen, flavonozide….
Actiune farmacologica:anestezic, dezinfectant, antiinflamator, antiseptic, gastric si intestinal, cicatrizant, sudorific, antidiaretic.
Indicatii terapeutice:gastrite, enterocolite, diaree, balonari, colici, intestinale, dismenoree(tulburari menstruale), amenoree, insomnii, orhite, nephrite, conjuctivite, gingivite, abcese.

READ MORE - MUSETELUL-“un leac pentru orice boala”

Bronhoron

Bronhoron; tratament curativ şi profilactic, medicament homeopatic, adulţii şi copii peste 16 ani. Tratament profilactic; 5 granule 1 dată/zi 10 - 15 zile/.lună. Pentru copii între 2 - 5 ai 1 granule/zi; între 6 - 10 ani 3 granule/zi; între 11 - 15 ani 4 granule/zi. Tratamentul curativ 5 granule 1 dată/zi, până la vindecare. Granulele nu se ating cu mâna, se numără în capacul tubului, se pun pe limbă şi se sug, nu se bea nimic cel puţin ¼ oră, se iau cu cel puţin ½ oră  înainte sau după masă.
READ MORE - Bronhoron

Boli respiratorii, infecţii

Boli respiratorii, infecţii; gripa : lichen piatra cu rădăcină de brusture si echinaceea  pulbere în părţi egale 4 inguriţe pe zi.Frunzele de trifoi şi de urzică , pe lângă acestea se recomandă uleiul de măsline, sucuri naturale, de morcovi şi ceapăPặtrunjelul, verde mestecat dặ un miros plặcut respiraţiei, acţioneazặ ca un dezinfectant asupra caqilor respiratorii medii şi superioare, pentru cei cu boli respiratorii cronice..
READ MORE - Boli respiratorii, infecţii

Astm cardiac

Astm cardiac; păducelul este foarte bun stabilizator al tensiunii şi excelent tonic pentru inimă. Talpa gâştii este un calmant al inimii – de 3 ori mai eficace decât valeriana. Se bea 3 – 4 ceaiuri din fiecare în parte. Se exclude carnea, alcoolul, cafeaua, tutunul, sarea
READ MORE - Astm cardiac

Astm alergic

Astm alergic; cură de 240 de ouă de prepeliţă crude, luate pe stomacul gol, câte 5 în fiecare dimineaţă, timp de 2 ore nu se mănâncă nimic.


READ MORE - Astm alergic

Astm bronşic

Astm bronşic; - suc de ridiche cu miere, 1 - 2 linguriţe de 3 - 4 ori/zi.
Sau - 200g. hrean ras cu sucul a 2 lămâi, 1/2 lingură de 2 ori/zi, se ia stomacul gol sau cu 1/2  de oră după masa.
Sau - sucul de la 10 lămâi amestecat cu 1Kg. miere şi 10 căpăţâni usturoi pisate, se lasă o săptămână in vas închis. S4 linguriţe/zi.
READ MORE - Astm bronşic

Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară

Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară; se consumă seminţe de floarea soarelui, neprelucrate termic, care conţin substanţe cu efect de consolidare a elasticităţii şi permeabilităţii vaselor de sânge.
Cura cu tinctură de lavandă (vezi cap depresia), în bolile cardiace acţionează direct la nivelul sistemului nervos central, 1 linguriţă de 3 - 4 ori/zi în ½ pahar cu apă, pe stomacul gol.
READ MORE - Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară

Hipertensiune

Hipertensiune; tinctură de brânca ursului 50 pic. (vezi frigiditate), de 4 ori/zi înainte de masă. Planta se va administra cu maghiran, care are rol compresor. În timpul curei nu se stă la soare. Supradozarea duce la reacţii alergice, vasodilataţie periferică, hipotensiune
Două lămâi medii şi 2 portocale se taie se curăţă de sâmburi, se trec prin maşina de tocat, pasta rezultată
READ MORE - Hipertensiune

Hipotensiunea, ischemia cardiacă

Hipotensiunea, ischemia cardiacă; fulgii de orz măresc pe cale naturală tensiunea fără riscul de a apărea hipertensiune, tensiune oscilantă sau palpitaţii, totodată previne ischemia.
READ MORE - Hipotensiunea, ischemia cardiacă

Fibrilaţia atrială paroxistică

Fibrilaţia atrială paroxistică; este o aritmie la nivel atrial, dar cu o puternică influenţă asupra inimii în sensul diminuării acesteia. Instalarea acestei boli este cauzată de cardiopatie ischemică, hipertensiune, febra, digestia defectuoasă însoţită de balonare, oboseală excesivă, insomnia, stresul, fumatul cafeaua. Consecinţele acestei boli sunt obosirea inimii, deteriorarea valvelor, formarea cheagurilor de sânge, în
READ MORE - Fibrilaţia atrială paroxistică

Dureri de inima

Dureri de inima; 10 fire de pătrunjel cu rădăcină cu tot se spală si se pun la fiert într-un litru de vin alb, timp de 3 minute, apoi se adaugă 100g de miere, se mai fierbe 4 minute. Se pune în sticle care au fost clătite cu alcool, se ia 1-2 linguri când apar durerile.
READ MORE - Dureri de inima

Cardiopatie ischieminặ

Cardiopatie ischieminặ; se amestecặ pặducel, talpa gâştei, mặghiran şi coada calului.
Se ia în fiecare zi 2 cặţei de usturoi, la înceout o ½, apoi unul întreg, pînặ se ajunge la 2.


READ MORE - Cardiopatie ischieminặ

Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie

Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie; se scot din alimentaţie carnea, prăjelile, untul şi margarina, dulciurile, se consumă zilnic 100 g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, care conţin acizi graşi polinesaturaţi, care au efect salvator asupra elasticităţii vaselor de sânge.
Tincturặ din petale de trandafir, zilnic cặte 3 linguriţe de 3 ori, în cure de o lunặ cu pauzặ de 10 zile.


READ MORE - Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie

Sucul de catina

Are o culoare extrem de frumoasa, galben-portocalie intensa, si un gust acru-astringent. Este un vitaminizant si remineralizant redutabil. Are efect antiscorbutic puternic, opreste hemoragiile interne, elimina parazitii intestinali, ajuta la refacerea epiteliului renal si intestinal. Este considerat o adevarata polivitamina naturala, foarte util pentru copii, fiind si foarte agreat de acestia, mai ales daca este
READ MORE - Sucul de catina

Suc de afine

Este unul dintre cele mai puternice sucuri de fructe, avand o mare eficienta terapeutica, chiar si in doze mai mici. Sucul de afine prezinta o culoare inchisa, un gust acrisor-astringent si, atentie, pateaza foarte repede. Se remarca prin calitatile sale cicatrizante si anti-hemoragice, continand si substante care impiedica inmultirea bacteriilor. Este extrem de folositor in infectiile intestinale, enterite, colite, diaree, putrefactii intestinale. Are proprietatea de a cobori nivelul zaharului din sange, fiind un
READ MORE - Suc de afine

Sucul de pepene galben

Este racoritor, aperitiv, diuretic si are valoare calorica foarte scazuta (fiind asadar un remediu exceptional in combaterea obezitatii). Cea mai mare virtute a acestui suc este efectul laxativ, fiind considerat unul dintre cele mai importante laxative vegetale. Este indicat asadar in constipatiile cronice, in colita de putrefactie, precum si in alte afectiuni insotite de blocaje ale tranzitului intestinal: hemoroizi, migrena,
READ MORE - Sucul de pepene galben

Sucul de struguri

Naturisti numesc acest suc "laptele vegetal", deoarece calitatile sale nutrivite exceptionale sunt apropiate de cele ale laptelui. Este apreciat ca unul dintre cele mai importante sucuri de fructe. Constituie un stimulent puternic, un remineralizant si un excelent factor de dezintoxicare. Are o valoare calorica importanta, peste 900 de calorii la 1 kg de struguri. Proprietatile sale deosebite il recomanda ca energetic
READ MORE - Sucul de struguri

Sucul de prune

Desi este mai putin cunoscut si consumat, acest suc are un gust foarte placut. Este nutritiv si energizant, fiind indicat persoanelor astenice, surmenate. Este un laxativ energic si stimuleaza puternic diureza, fiind indicat intr-o serie de boli produse de intoxicarea lenta, prin alimentatie si stil de viata, a organismului: psoriazis si alte dermatoze grave, reumatism si guta, afectiuni alergice, tumori benigne. Este un pretios
READ MORE - Sucul de prune

Sucul de gutui

Este aperitiv (datorita gustului amarui), fortifiant si astringent. Fiind usor acid, este folositor in tulburari digestive functionale si in insuficienta hepatica. Alaturi de afine, sucul de gutui este un panaceu in infectiile intestinale, precum si in diaree si dizenterie, inclusiv la persoanele cu colon sensibil. Mai este indicat in guturai, afectiuni pulmonare, tuberculoza, lipsa poftei de mancare.
READ MORE - Sucul de gutui

Sucul de pere

O prima calitate care confera acestui suc o valoare deosebita este aceea ca poate intra in toate combinatiile de sucuri de fructe. Spre deosebire de sucul de mere, care este un excelent tonic de dimineata, fiind inviorator, sucul de pere este calmant si usor sedativ, inducand stari de relaxare si fiind un excelent reconfortant de seara. Mai are actiune diuretica si depurativa, favorizand eliminarea acidului uric. Are un efect usor racoritor. Este indicat in demineralizare si anemie, in surmenaj si
READ MORE - Sucul de pere

Sucul de mere

Este un adevarat rege in acest domeniu, el fiind suport pentru majoritatea sucurilor de fructe si a combinatiilor lor. Lipsit de aciditate, sucul de mere este printre putinele sucuri de fructe ce pot fi amestecate cu sucurile de legume (care sunt alcaline). El este un tonic al sistemului nervos si muscular, fiind considerat un excelent reintineritor al tesuturilor. Stimuleaza digestia, iar atunci cand este mai acrisor, invioreaza apetitul. Este protector al stomacului, antiseptic intestinal, stimulent si decongestiv hepatic. Curata sangele, elimina constipatiile usoare, este depurativ. Este indicat in
READ MORE - Sucul de mere

Menta

Menta
(Mentha spicata)

         Parti medicinale: frunze, seminte, ulei extras din planta intreaga.
         Probleme digestive (indigestie, flatulenta, greata, diaree): se spala cateva frunze de menta, se pun intr-un bol, se adauga putina sare, 1-2 lingurite de suc ata si pentru a ajuta digestia de lamaie, o lingurita de coriandru si putina pudra din seminte de chimion. Se adauga putina apa si se face o pasta. Se ia o lingurita din aceasta pasta de doua ori pe zi, inaintea meselor sau in timpul lor. - Se mesteca un sfert de lingurita de seminte de menta, apoi se inghit cu apa. - Se amesteca o lingurita de suc de menta cu o lingurita de suc de lamaie si o lingura de miere. Se consuma de trei ori pe zi. - Se bea ceai de menta (o lingurita de frunze la o cana de apa) sau lapte cald cu menta.
READ MORE - Menta

Cuisoarele

Cuisoarele
(Syzygium aromaticum)
         Parti medicinale: muguri uscati, ulei de cuisoare.
         Astm: se amesteca 5 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de miere si un catel de usturoi pisat. Se consuma inainte de culcare.
         Respiratie urat mirositoare: se mesteca doua cuisoare zilnic.
         Indigestie: se prajesc doua lingurite de cuisoare si se adauga o cana cu apa fiarta. Se lasa sa se inmoaie 30 de minute. Se soarbe cate o lingurita, de patru ori pe zi.
         Dureri musculare sau dureri de spate: se aplica ulei cald de cuisoare pe zona afectata si se maseaza usor.
READ MORE - Cuisoarele

Scortisoara

Scortisoara
(Cinnamomum zeylanicum)
         Parti medicinale: scoarta, pudra frunzelor uscate, uleiul din frunze, radacini sau scoarta.
         Raceli, bronsite: se amesteca cate o lingurita de scortisoara, turmeric, ghimbir, piper negru, nucsoara si cuisoare. Se adauga trei lingurite de zahar nerafinat si se piseaza pana cand se obtine o pudra fina. Se consuma cate o lingurita de pudra amestecata cu miere, de doua ori pe zi.
         Gripa: se fierbe o lingurita de scortisoara intr-o cana cu apa, la foc mic, pana scade la jumatate. Se strecoara, se adauga miere si se bea cald.
READ MORE - Scortisoara

Busuiocul


Busuiocul
(Ocium sanctum)

         Parti medicinale: frunze, flori, seminte si radacini.
         Tuse, raceala, gripa: 10-12 frunze spalate si strivite si o lingurita rasa de ghimbir se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, pana cand frunzele se inmoaie. Se adauga o cana cu apa si se fierb cateva minute. Se adauga o lingurita de miere si se bea. - Se face infuzie din 10-15 frunze la doua cani cu apa. Se bea cald. - Se stoarce sucul a 10-15 frunze; se adauga o lingurita de suc de ghimbir si o lingurita de miere. Se amesteca si se consuma dimineata si seara. - Se foloseste pudra din frunze de busuioc uscate, care se prizeaza pentru inlaturarea congestiilor nazale.
READ MORE - Busuiocul

Precautii si contraindicatii la tratamentul cu mustar

Copiii sub 6 ani sunt extrem de sensibili la tratamentul cu mustar negru, care poate da intoxicatii severe.
     Administrarea prelungita a mustarului, negru sau alb, devine iritanta si toxica, mai ales la persoanele cu dispepsie, cu stomacul sau colonul sensibil, care sufera de iritatii ale cailor urinare.
READ MORE - Precautii si contraindicatii la tratamentul cu mustar

Aplicatii externe cu mustar

Bronsita, astm, pneumonie - se aplica o cataplasma cu faina de mustar negru pe zona toracelui. Se mentine atat timp cat senzatia de arsura nu este foarte puternica, dupa care se indeparteaza si se acopera zona tratata cu un material calduros.
 Dureri reumatice, nevralgii - in apa fierbinte din cada se pune un saculet cu 100-200 de grame de seminte de mustar negru. Se lasa circa 10 minute, dupa care se indeparteaza. Se fac bai generale cu durata de 10 minute in aceasta apa. Este un tratament valabil si in astmul cronic, in durerile cu diverse localizari produse de expunerea indelungata la frig sau curenti de aer.
READ MORE - Aplicatii externe cu mustar

Indicatii terapeutice ale mustarului

·  Constipatie cronica - se iau zilnic 1-2 linguri de seminte intregi de mustar alb, pe stomacul gol, inghitindu-se cu apa. Este un tratament eficient, dar contraindicat persoanelor care sufera de colon iritabil.
·  Intoxicatii - se amesteca 1 lingura de faina de mustar negru intr-un pahar de apa si se ia pe stomacul gol. Provoaca aproape instantaneu un acces de voma care va elimina materiile toxice din stomac.
·  Lipsa poftei de mancare - se pune un sfert de lingurita de faina de mustar negru intr-un pahar cu lapte. Se administreaza cu un sfert - o jumatate de ora inainte de masa.
READ MORE - Indicatii terapeutice ale mustarului

Cataplasma cu mustar

Se amesteca 3-4 linguri de faina de mustar cu apa pana se formeaza o pasta, care se pune apoi intr-un saculet de panza si se aplica pe locul afectat, tinandu-se pana la inrosirea pielii si aparitia unei usoare senzatii de arsura.
     Pentru copiii peste 6 ani, cataplasma se prepara din 3 linguri de faina de mustar si 3 linguri de faina obtinuta prin macinarea semintelor de in. La copiii sub 6 ani aplicatiile cu mustar sunt contraindicate.
READ MORE - Cataplasma cu mustar

Faina de mustar

Se obtine prin macinarea cu rasnita electrica de cafea sau prin zdrobire in piua. Se pastreaza in recipiente inchise la culoare si in locuri racoroase. De regula, este de preferat ca faina de mustar sa fie folosita in primele 2-3 saptamani de la preparare, dupa aceea proprietatile sale curative diminuandu-se progresiv.
     Se administreaza intern in lapte sau vin, iar extern se foloseste la prepararea cataplasmelor.
READ MORE - Faina de mustar

MUSTARUL

Exista doua specii de mustar: una cu semintele albe (Sinapis alba), care are efecte mai blande (dar este si mai slaba din punct de vedere terapeutic), si una cu seminte negre (Sinapis nigra), cu un puternic gust picant si extrem de rubefianta, care este de obicei preferata in terapie. Ambele sunt intens folosite in medicina populara, mai ales ca aplicatii externe in bolile bronho-pulmonare, in care fac adevarate minuni. Sa vedem in continuare cateva modalitati de preparare si cateva utilizari terapeutice ale ambelor
READ MORE - MUSTARUL

Retete de frumusete

 Ten palid, ofilit - se aplica cu un tampon de vata otet de hrean, care are efecte de activare a circulatiei sanguine si efecte tonice asupra pielii.
     Mentinerea tineretii pielii - se aplica pe obraz seara, inainte de culcare, sirop de hrean, care se tine vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza cu un tampon de vata inmuiat in lapte.
     Descuamarea tenului - se sterge zona afectata cu tinctura de hrean (eventual diluata in putina apa), dupa care se aplica un unguent de galbenele.
READ MORE - Retete de frumusete

Aplicatii externe cu hrean

 Sinuzita, rinita - intr-o basma de culoare rosie (asa cere traditia...) se pun 2 lingurite de hrean ras. Se aplica aceasta cataplasma pe zona fruntii atat timp cat este suportata, avand grija sa nu apara arsura pe piele. Nasul se desfunda aproape instantaneu si incep sa fie eliminate secretii din abundenta, curatindu-se astfel caile respiratorii superioare. Se recomanda sa se faca acest tratament, cu efecte extrem de rapide, cate patru-cinci zile la rand.
READ MORE - Aplicatii externe cu hrean

Otetul de hrean

 Se rade o radacina de hrean si se introduce intr-o sticla. Se toarna deasupra otet de mere cu miere (se gaseste la Apicola), pana ce lichidul acopera hreanul. Se lasa sa se macereze intr-un loc cald, timp de zece zile, dupa care se scoate din sticla cate putin lichid, care se utilizeaza pentru aplicatii externe. Este folosit cu succes contra parezelor faciale, contra descuamarii pielii si a seboreei.
READ MORE - Otetul de hrean

Cataplasma cu hrean

 Varianta 1: Se da hreanul prin razatoarea mica, dupa care se inveleste in tifon si se pune pe locul afectat. Se tine pana cand apare senzatia de arsura, dupa care se indeparteaza. Este aplicatia externa cu efectul cel mai puternic, dar este destul de dura, asa incat adesea este preferata o varianta mai blanda.
 Varianta 2: Se pun intr-un vas 2 linguri de faina de hrean si 2 linguri de faina de seminte de in, se adauga apa si se amesteca foarte bine, pana cand se formeaza o pasta. Aceasta pasta se inveleste in tifon si se aplica pe locul afectat vreme de 1 ora.
READ MORE - Cataplasma cu hrean

Faina de hrean

Radacinile de hrean se taie cubulete si se pun pe calorifer sau in apropierea unei surse de caldura ca sa se usuce. Atunci cand se elimina complet apa si devin uscate ca iasca, aceste cubulete se macina cu rasnita electrica de cafea, obtinandu-se un praf alb, cu efecte puternic iritative: faina de hrean, care se foloseste in obtinerea decocturilor, pentru cataplasme sau administrata ca atare. De regula, macinarea radacinilor uscate pentru obtinerea fainii de hrean se face chiar inainte de folosirea acesteia. Altfel, daca este depozitata, pe masura ce trece timpul ea isi pierde proprietatile terapeutice.
READ MORE - Faina de hrean

Vin tonic cu hrean

Intr-un litru de vin rosu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin razatoarea fina. Se astupa sticla si se lasa sa se macereze continutul vreme de 8-9 zile, dupa care se filtreaza. Se administreaza 3-4 linguri din acest vin tonic pentru imbunatatirea digestiei, pentru stimularea si reglarea activitatii cardiace, contra anemiei si pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, acest vin cu hrean este si un tonic sexual si un afrodiziac foarte bun.
READ MORE - Vin tonic cu hrean

Energizant cu hrean

 Se spala foarte bine 12 oua, apoi se pun intr-un vas, cu coaja cu tot, si se tin timp de 12 ore in suc natural de lamaie (trebuie sa le acopere). Se scot ouale din sucul de lamaie, se sparg si se bat bine, dupa care se pun din nou in vasul cu suc de lamaie, in care se mai adauga 1 kg de hrean curatat de coaja si dat pe razatoare, 1 litru de tuica naturala tare (palinca de prune), 1 kg de miere. Amestecul se tine la macerat intr-un borcan, vreme de noua zile, dupa care se iau zilnic, dupa mesele principale, 1-3 linguri.
READ MORE - Energizant cu hrean

Siropul de hrean

Se da prin razatoare o radacina de hrean, se adauga 4 linguri de miere, se amesteca bine si se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara, presand continutul cu un tifon. Se obtine siropul crud. Resturile care raman in tifon se pun la fiert cu putina apa (cat sa le acopere). Dupa fierbere, se strecoara prin presare, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca impreuna cu siropul crud. Se iau trei linguri pe zi. Recomandari: astm, bronsita cronica, afectiuni ale cailor respiratorii medii si inferioare in general.
READ MORE - Siropul de hrean

Tinctura de hrean

Se dau prin razatoarea mica radacinile de hrean, se pun intr-un borcan pana se umple o treime si restul se completeaza cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Se lasa la macerat 8 zile, apoi se strecoara, presand amestecul printr-un tifon. Intern, se ia o jumatate de lingurita de 3-4 ori pe zi pentru tratarea tusei, guturaiului, gripei. Extern: se aplica pentru tratarea reumatismului, plagilor (ranilor) necrozate. Aplicarea tincturii este usor dureroasa, dar foarte eficienta.
READ MORE - Tinctura de hrean

Pentru boli respiratorii

Tătăneasă şi iarbă mare sub forma unor tincturi sau ceaiuri. Ceaiuri de cimbru(de grădină) sau cimbrişor de câmp folosit în alcoolism.De preferat, se foloseşte ceaiul de cimbru pentru a face un decoct concentrat.Se bea cam 80ml la fiecare oră.
READ MORE - Pentru boli respiratorii

Pentru întărirea capacităţi intelectuale

Se iau 4 linguri de polen, timp de 20 zile(în rest, doar câte 2 linguri).Se consumă şi salata obţinută din: ţelină, sfeclă roşie, morcovi, ridiche neagră, miez de nucă, ulei, oţet de mere şi lămâie.
READ MORE - Pentru întărirea capacităţi intelectuale

Pentru plămâni

Se ia o cană de borş de casa, în care s-au pus 3 linguri de miere, de 3 ori pe zi.O cataplasmă de frunze de hrean se pune pe partea bolnavă(spate), după ce s-a uns cu ulei sfinţit, ţinându-se de dimineaţă până seara, timp de 7 zile.În fiecare zi, se vor folosi alte frunze de hrean, proaspete.
READ MORE - Pentru plămâni

Pentru hepatită şi rinichi, dar şi pentru astm:

Se foloseşte sirop din muguri de brad câte 30-40ml de sirop de 3 ori pe zi.Acesta se poate obţine în casă, prin două modalităţi: Prin fierberea unui litru de lichid(obţinut prin fierberea apei cu mugurii de brad) împreună cu 1kg miere(sau zahăr, în lipsă); Sau prin macerarea unui litru de lichid cu 2kg de miere, timp de 10 zile.(fără fierbere, fiind mai eficient, pentru că-şi păstrează vitaminele şi mineralele).
READ MORE - Pentru hepatită şi rinichi, dar şi pentru astm:

Pentru ficat, bilă şi ulcer:

Într-o sticlă(de sticlă) se pune sunătoare cu tulpină şi flori mărunţită cât să se umple sticla, apoi se adaugă ulei de măsline sfinţit; se amestecă foarte bine şi se pune 7 zile la macerat(de preferat, în bălegar); după 7 zile se scoate sticla, lichidul se strecoară în altă sticlă şi se consumă astfel: În primele 3 zile se ia o lingură pe zi, după masa de prânz.Din a 4 zi până într-a 6 zi se iau câte 2 linguri pe zi; În a 7 zi se iau câte 3 linguri pe zi, înainte de mese.
READ MORE - Pentru ficat, bilă şi ulcer:

Pentru dureri de stomac şi de ficat:

Ceaiuri mixte sau simple, obţinute din muşeţel, iarbă mare, coada calului, gălbenele, pedicuţă.
READ MORE - Pentru dureri de stomac şi de ficat:

Pentru afecţiuni ale rinichilor, sunt mai multe reţete:

1.Se spală un mănunchi de roşcove, se toacă şi se pune într-un vas smălţuit cu 3l de apă călduţă, care se lasă de dimineaţă până seara.Se strecoară şi se consumă astfel: în prima zi câte 40ml, din oră în oră.A doua zi se înghite un bob de tămâie(răşină alba), fără a se atinge de dinţi(bobul de tămâie să fie cât un bob de porumb).A treia zi iar 40ml lichid, din oră în oră.A patra zi iar un bob de tămâie,(adică tratamentul se face alternativ, până se consumă tot lichidul).
READ MORE - Pentru afecţiuni ale rinichilor, sunt mai multe reţete:

Pentru anemie

Ingrediente: 1 kg miere de albine, 2kg morcov roşu, 1kg lămâie.Totul se toacă prin maşină şi se amestecă cu mierea.După maturarea maceratului(câteva zile), se ia 3 linguri pe zi.

READ MORE - Pentru anemie

Alifie de gălbenele pentru răni

200g grăsime porc, topită.Un pumn de flori de gălbenele, ceară cât o nucă.Se fierbe la foc mic, apoi se lasă la macerat, circa 12 ore.A doua zi, se încălzeşte pentru fluidizare ca să se pună în recipient.Se foloseşte pentru diverse răni, ca cicatrizant.
READ MORE - Alifie de gălbenele pentru răni

Tinctură de propolis

50g propolis se lasă la macerat în 300ml alcool de cereale, timp de 10 zile.Se strecoară prin tifon.Se foloseşte ca orice tinctură.
READ MORE - Tinctură de propolis

Unguent solid-pentru reumatism

200g ceară curată, 200g seu de oaie, 200g untură porc-osânză, puţin ulei de la Sf. Maslu.Facultativ- o fiolă ulei lavandă şi una de ulei mentă.Se poate proceda ca la reţeta anterioară.
READ MORE - Unguent solid-pentru reumatism

Batoane cu propolis-pentru reumatism

50g ceară curată, 50g propolis, 250g polen.La baie marină se amestecă totul şi aşa călduţă, compoziţia se taie sub formă unor batoane.Intern, se foloseşte înghiţindu-se 1cm cub de 2-3 ori pe zi timp de 30 zile.Se face pauză 15 zile, apoi se poate relua.Extern, se procedează astfel: 1 kg amestec se întinde pe folie de plastic în strat grosuţ şi se aplică pe corp pe locurile dureroase atât cât suportă organismul.Se poate pune şi la cap, de asemenea 30 zile.Este important să nu se consume carne în acest timp.
READ MORE - Batoane cu propolis-pentru reumatism

Miere pentru circulaţie

Un kg miere de albine(de la apicultori), amestecată cu 300g polen şi 100g usturoi 1.rn pisat.Se lasă la macerat, apoi se ia câte o linguriţă pe nemâncate.Aceasta este bună şi în tratamentul sinuzitei.Într-un borcan de sticlă, se amestecă 1 kg de miere de albine, 300g polen şi 150g usturoi pisat.Se ia o linguriţă pe zi.
READ MORE - Miere pentru circulaţie

Tratament hemoroizi cu Moţuri de nuc

Nucul înfloreşte în aprilie şi are flori femele - nuca propriu-zisă – şi flori bărbăteşti – nişte moţuri verzi pline de polen galben, care după ce fecundează nuca cad şi se vor usca devenind negre. Se pot culege de pe jos şi se pot păstra 2-3 ani.
                   Tratamentul : În 2-3 litri de apă, când fierbe, se pune o mână [circa 20gr]
READ MORE - Tratament hemoroizi cu Moţuri de nuc

Tratament hemoroizi cu varza alba

Se fierbe 1kg de varză dulce circa 30 de minute, în 2-3kg de apă. Cu zeama obţinută se fac zilnic băi de şezut călduţe. Se poate folosi şi praz, şi se poate ţine la frigider încălzindu-se înainte de folosire. Sau se mai poate folosi alternativ. După o baie de circa 30 minute se lasă să se usuce [nu se şterge] şi se unge locul dureros cu alifie de galbenele [hermozon] . Tratamentul durează cam o lună de zile .
READ MORE - Tratament hemoroizi cu varza alba

Hemoroizi

Se pisează 10 căpăţâni de usturoi necurăţate, se fierb la foc mic cu ½ litru de apă 15 minute, se lasă la temperatura suportabilă după care se fac bai de şezut [ cât mai fierbinţi ] . Apa poate fi încălzită şi folosita de 4-5 ori. Metoda este foarte eficientă, nefiind nevoie de mai multe ori. Fiecare spălătură să dureze 15 minute şi cât se poate de fierbinte.
READ MORE - Hemoroizi

Dieta în bolile de ficat (hepatite).

În hepatite primul obiectiv al dietei este dezintoxicarea ficatului, uşurându-i astfel propriile sale eforturi de eliminare a toxinelor :prin piele (icter), scaun (decolorare) şi urină hipercromă. Dezintoxicările trebuie să fie blânde, datorită fondului general al organismului-lipsit de energie.
            Se folosesc alimente remedii: lămâi, cireşe, agrişe, pepene verde, prune, struguri, mere- sub formă de sucuri în prima parte a bolii, apoi sub formă de salate bine mărunţite. Se pot folosi cu succes şi legumele: spanac, salată, morcovi, gulii, ţelină, pătrunjel, fasole verde.
READ MORE - Dieta în bolile de ficat (hepatite).

Reţeta ceaiului de rinichi

Reţeta ceaiului de rinichi : preparaţi următorul amestec : Coada calului 15gr. Urzica vie 10gr.  Troscot 8gr. Sunătoare 6gr. Aceste cantităţi ajung pentru o persoana trei săptămâni . Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa
READ MORE - Reţeta ceaiului de rinichi

Vinul de rostopasca

Vinul de rostopasca : primăvara înainte ca planta sa înflorească culegeţi-o si folosit-i rădăcinile 30 gr de rădăcină rasa se opăreşte cu o jumătate de vin alb dat in clocot si se lasă sa stea 1-2 ore . Se strecoară storcându-se bine planta . Se bea doua căni pe zi , înghiţitură cu înghiţitură , dimineaţa pe stomacul gol si
READ MORE - Vinul de rostopasca

Calculii la vezica

Trebuie să ţineţi un regim alimentar din care să înlăturaţi următoarele : măruntaiele, rinichi , ficat , etc . condimente si băuturi tari , de asemenea evitaţi alimentaţia bogata in calciu : oăle , brânzeturi , lapte , smântâna , fasole , bob , varza , conopida , spanac, măcriş , sfecla , roşi , pătrunjel . Se recomanda : carne slaba fiarta doar 150 gr pe zi , legume fierte si multe cereale integrale , mult orez , peste proaspăt si slab ,
READ MORE - Calculii la vezica

 
 
 
StatsCrop
eXTReMe Tracker